- Andreas er stiligst

Marion Ravn likte ikke sport før hun oppdaget Andreas Thorkildsen. Men i går kveld ble hun snytt for stevnemøtet med mannen hun mener er idretts-Norges stiligste.

HAMAR (Dagbladet): «Årets navn»-nominerte Thorkildsen (23) strøk nemlig på dør så fort den NRK-sendte gallaen i Hamar OL-amfi var over lørdag kveld.

- Synd, smilte Ravn, som opptrådte på gallaen med låta «End of Me». Før tv-sendinga ble hun spurt av programleder Dan Børge Akerø om hun hadde noen favorittsport.

- Jeg sa til ham som sant var, at jeg ikke hadde interessert meg for idrett før jeg så Andreas Thorkildsen vinne OL-gull i Athen. Så jeg måtte jo svare at spyd er favorittsporten. Selvfølgelig mest fordi jeg synes Andreas er så stilig, forteller Marion til Dagbladet.

Andreas dro hjem

Dan Børge ville ikke holde den informasjonen for seg selv. Så da han introduserte Marion Ravn på scenen for et nesten fullsatt OL-amfi og mange hundre tusen tv-seere, røpet han at Marion hadde fattet sterk interesse for spyd på grunn av Andreas.

Dagbladet forsøkte å koble de to etter sending, men Andreas stresset åpenbart med å komme hjem. Alle forsøk på kontakt mislyktes. Marion Ravn derimot, ventet, og la ikke skjul på at hun gjerne skulle møtt ham:

- Andreas er den desidert peneste idrettsutøveren i Norge. Han ser rett og slett stilig ut. Jeg tror alle jenter kan være enige om det.

- Vi trodde faktisk at en av de andre nominerte til «Årets navn», Kristofer Hæstad, var regnet som den stiligste?

 SANG FOR ANDREAS:  Marion Ravn la ikke skjul på sin begeistring for Andreas Thorkildsen. Hans gull-spydkast på 86.50 under OL i Aten satt som en pil i hjertet hennes. I går kveld satt Andreas ringside da Marion opptrådte. Men etterpå skyndte han seg ut før de to rakk å møtes. Foto: Eirik Helland Urke
SANG FOR ANDREAS: Marion Ravn la ikke skjul på sin begeistring for Andreas Thorkildsen. Hans gull-spydkast på 86.50 under OL i Aten satt som en pil i hjertet hennes. I går kveld satt Andreas ringside da Marion opptrådte. Men etterpå skyndte han seg ut før de to rakk å møtes. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Nei, overhodet ikke, slo Marion fast. Hun ville heller ikke sammenlikne spydkasteren med en annen sjarmør, skihopp-stjernen Bjørn Einar Romøren:

- Nei. Ingen av dem. Jeg foretrekker store mannfolk som Andreas, sier Marion.

- Er du singel?

- Det sier jeg ikke noe om - av prinsipp.

Til New York

Allerede tidlig i dag reiser Marion Ravn til New York og forberedende møter foran USA-lanseringen av albumet sitt, «Here I Am».

Marion (21) bodde i New York et års tid fram til juni i fjor, og regner med å flytte tilbake etter et opphold på jenterommet hos foreldrene i Tønsberg.

- Jeg regner med å flytte tilbake, ja. Det nytter ikke å ikke bo i USA når man skal lanseres der, sier Marion, som har godt håp om at albumet _ som ikke har solgt altfor godt i Norge _ skal slå an «over there».

- Halve albumet er produsert der borte, og låtene er i utgangspunktet tilpasset det amerikanske markedet. Så jeg føler jeg har lov til å håpe, mener Marion Ravn.

- Hvilket forhold har du til at din eks-kollega fra M2M, Marit Larsen, ser ut til å lykkes med sin solokarriere?

- Det er kjempesupert. Og det viser at det ikke var en tilfeldighet at to norske 14-åringer fikkk kontrakt i USA den gangen for sju år siden.

- Hvilket forhold har du til Marit nå?

- Nei, det har jeg svart på mange ganger før. Det vil jeg ikke snakke om nå.

Silje og Heine

Om ikke det ble noe stevnemøte for Marion og spydhelt Andreas i denne omgang, så opptrådte iallfall et helt ekte ektepar sammen på scenen i går.

Silje Nergaard (39) og Heine Totland (35) ga begge ut plate før jul. I går opptrådte de med ei låt fra Heines album «Tough Times for Gentlemen», nemlig «We Were Runners».

- Det heter seg at vi har skrevet låta sammen. men den er hovedsakelig Siljes. Jeg har bare vært med på å skrive teksten. Jeg har dessverre ikke Siljes gave når det gjelder låtskriving, sier Heine til Dagbladet.

- Plata hans er foreløpig solgt i 15000 eksemplarer. Drøyt halvparten av Siljes album «Be Still My Heart - The Essential», som er en best of-samling med litt nytt (deriblant en duett med Al Jarreau, som ekteparet serverte hjemmelaget baccalao da han kom til Norge for å spille inn «We Should be Happier By Now» med Silje).

- Plata mi er hittil solgt i 28|000 eksemplarer, forteller Silje, som er en langt mer etablert artist enn ektemannen. For to år siden ble hun også Årets Spellemann.

Heine Totland og Silje Nergaard har vært kjærester i 10 år og gift i sju.

Hemmelighetsfull

De gamle skistjernene Vegard Ulvang og Grete Ingeborg Nykkelmo, nå lykkelig ektepar, delte ut pris til Årets forbilde, basketballspilleren Marco el Safadi.

Ulvang forteller til Dagbladet at han og Nykkelmo har vært gift siden 1997.

- Hvor lenge har dere vært sammen?

- Det vil jeg ikke si, smilte Ulvang hemmelighetsfullt etter gallaen.

ET EKTE PAR: Ekteparet Heine Totland og Silje Nergaard opptrådte i går kveld sammen på tv for første gang på mange år. - Men Silje bruker å invitere meg opp på scenen på konsertene sine ute i Europa, røper Heine. Foto: Eirik Helland Urke
SPYDD-ESS: Dette er Idretts-Norges stiligste mann, ifølge Marion Ravn. Men Andreas (gull i OL i forfjor, sølv i VM i fjor) vant ingen pris i går.