Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Likestilling

Andreas Halse misforstår

Utrops misjon siden 2004 har vært å arbeide for et demokratisk, liberalt og pluralistisk samfunn, basert på likeverd mellom kjønn, legning og etnisk- og religiøs bakgrunn. 

UTROP: Majoran Vivekananthan i lokalene til den flerkulturelle avisa Utrop for noen år siden. Foto: Kartrine Nordli / Aftenposten / NTB Scanpix
UTROP: Majoran Vivekananthan i lokalene til den flerkulturelle avisa Utrop for noen år siden. Foto: Kartrine Nordli / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Norsk redaktør sammenlikner homofili og pedofili», er overskriften på et innlegg skrevet av Andreas Halse, og er en reaksjon på min kommentar «Moskemuslimer mot mediamuslimer» i den flerkulturelle avisen Utrop. Halse tar ut en setning fra en kommentar om handler om dødsstraff, og tillegger meninger jeg ikke har basert på sine egne tolkninger.

Nei, jeg sammenlikner ikke homofili og pedofili, jeg sammenlikner derimot reaksjonene på disse to i en diskusjon om ekstremisme og dødsstraff. Jeg ser i ettertid at det kanskje ikke var klokt, fordi det å nevne pedofili og homofili i samme setning har en dårlig klang sett fra den norske homokampen. Men min intensjon har aldri vært en slik sammenlikning, slik Halse velger å tolke det.

Utgangspunktet for kommentar var den pågående debatten mellom Minotenk og journalist Muhammed Qasim Alis kritikk av Minotenk fordi Minotenk stempler konservative muslimer som ekstremister. Saken handler altså om såkalte «mediamuslimer» og «moskemuslimer».

Halse, som er tidligere leder i Sosialistisk Ungdom har ingen verv eller tilknytning til SV i dag. At han ble vraket fra SV har med hans høyrevridning å gjøre. Problemet hans var at han ikke klarte å skille mellom hvem som er allierte i kampen om likestilling og hvem som var motstandere.

Og dette ser ut til å være tilfelle nå også. Utrop er nemlig en av de første blant aktører i det flerkulturelle samfunnet til å ta opp temaet homofili i innvandrermiljøene.

Jeg selv har vært med å gi drahjelp til å etablere Skeiv verden, en gruppe homofile med innvandrerbakgrunn som har organisert seg for flere år siden. I avisen har vi utallige ganger tatt tak i denne problemstillingen. I en spørrerunde i 2009 avslørte vi hvordan enkelte offentlige personer var unnvikende på å svare på hva de mener om homofil praksis.

Utrop har flere ganger utfordret de muslimske teologiske miljøene. Senest nå i november var avisen med på avsløre hvordan en moske i Oslo stemplet homofile som psykisk psyke i en rapport om moskemiljøene i Oslo. En av grunnene til den økte oppmerksomheten på Utrop den seneste tida er at avisens lesertall har overskredet 40000 per måned både på nett og papir.

Utrop vil bidra til et samfunn fri for rasisme og fordommer, til et demokratisk, liberalt og pluralistisk samfunn, basert på likeverd mellom kjønn, legning og etnisk- og religiøs bakgrunn og humanistisk etikk, menneskesyn og virkelighetsforståelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!