DEBATT

Debatt: Likestilling

Andreas Halse misforstår

Utrops misjon siden 2004 har vært å arbeide for et demokratisk, liberalt og pluralistisk samfunn, basert på likeverd mellom kjønn, legning og etnisk- og religiøs bakgrunn. 

UTROP: Majoran Vivekananthan i lokalene til den flerkulturelle avisa Utrop for noen år siden. Foto: Kartrine Nordli / Aftenposten / NTB Scanpix
UTROP: Majoran Vivekananthan i lokalene til den flerkulturelle avisa Utrop for noen år siden. Foto: Kartrine Nordli / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Norsk redaktør sammenlikner homofili og pedofili», er overskriften på et innlegg skrevet av Andreas Halse, og er en reaksjon på min kommentar «Moskemuslimer mot mediamuslimer» i den flerkulturelle avisen Utrop. Halse tar ut en setning fra en kommentar om handler om dødsstraff, og tillegger meninger jeg ikke har basert på sine egne tolkninger.

Nei, jeg sammenlikner ikke homofili og pedofili, jeg sammenlikner derimot reaksjonene på disse to i en diskusjon om ekstremisme og dødsstraff. Jeg ser i ettertid at det kanskje ikke var klokt, fordi det å nevne pedofili og homofili i samme setning har en dårlig klang sett fra den norske homokampen. Men min intensjon har aldri vært en slik sammenlikning, slik Halse velger å tolke det.

Utgangspunktet for kommentar var den pågående debatten mellom Minotenk og journalist Muhammed Qasim Alis kritikk av Minotenk fordi Minotenk stempler konservative muslimer som ekstremister. Saken handler altså om såkalte «mediamuslimer» og «moskemuslimer».

Halse, som er tidligere leder i Sosialistisk Ungdom har ingen verv eller tilknytning til SV i dag. At han ble vraket fra SV har med hans høyrevridning å gjøre. Problemet hans var at han ikke klarte å skille mellom hvem som er allierte i kampen om likestilling og hvem som var motstandere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer