JORBÆRSTED: Andreas Wahl tar gjerne en tur i denne parken med utsikt over byen på Fredensborg i Oslo. For tida er han aktuell med innspilling av tv-prosjekter, ny bok og på toppen av det hele har han blitt far.  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
JORBÆRSTED: Andreas Wahl tar gjerne en tur i denne parken med utsikt over byen på Fredensborg i Oslo. For tida er han aktuell med innspilling av tv-prosjekter, ny bok og på toppen av det hele har han blitt far. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Andreas risikerer livet på TV

Fysiker og tv-personlighet Andreas Wahl er både bokaktuell og nybakt far. Og han har nylig satt livet på spill for teste ut fysikklover i en ny NRK-serie.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det var virkelig med livet som innsats. Det fikk en ny dimensjon da jeg visste at jeg skulle bli far. Man tenker litt ekstra nøye på sånne ting da, sier Andreas Wahl (32) til Dagbladet.

Den populære fysikeren og programlederen er blant annet kjent som kritisk journalist i NRK-programmet «Folkeopplysningen», som programleder og vitenskapstrikser på barne-tv og som fast spaltist i barneavisa Aftenposten junior. Denne våren har han spilt inn fysikkprogrammet «Med livet som innsats» for NRK, som har planlagt premiere vinteren 2016.

Mitt jordbærsted

Sted:

Et lite parkområde på Fredensborg, populært kalt Utsikten.

Hva gjør dette til mitt jordbærsted:

Det ligger rett ved leiligheten vår og er det nærmeste lille fristedet vi har til å gå en kort tur, se utover byen og tenke over ting.

Mitt beste sommerminne:

Jeg arrangerte verdens største naturfagstime på Bø i Sommarland med over 4000 elever for noen år siden. Det å skape opplevelser for så mange, og få så mye takknemlighet og fine tilbakemeldinger tilbake var fantastisk.

Min første sommerflørt:

Jeg fikk min første kjæreste da jeg var 14 år. Hun var tre år eldre enn meg, så jeg husker kompisene mine synes det var litt rart og kult at jeg hadde en kjæreste på videregående skole. Vi var sammen i halvannet år. Det ble slutt da hun var russ, og det passet dårlig for henne å være sammen med en ungdomsskoleelev.

Min første sommerjobb:

Det var å luke ugress i en åker hjemme i Tønsberg. Jeg røsket opp ugress, ristet av jorda og la det flatt ned, så det tørket ut. Så kom bonden og inspiserte hver dag, og var aldri fornøyd, fordi han synes det gikk for langsomt.

Tror du på Gud:

Nei. Jeg ser ingen tegn på at det finnes noen gud, og jeg har heller ingen behov for å tro på noen gud. Jeg tror på mennesket, og på å gjøre det beste ut av livet mens man lever.

- Vi prøvde selvfølgelig å gjøre det så sikkert som mulig, men hvis den fysiske loven vi testa ikke hadde holdt vann, så ville jeg fått elektrosjokk eller stupt i døden, sier han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn