Andreas Wahl gjør ting han ikke kan

NRKs «Folkeopplysningen» ydmyker alternative behandlere, og tester dem på fullstendig uvitenskaplig vis.

MYE FEIL: Sissel Grana synes Andreas Wahl og «Folkeopplysningen» har for mye fordommer mot alternative behandlinger. ?Foto: NRK
MYE FEIL: Sissel Grana synes Andreas Wahl og «Folkeopplysningen» har for mye fordommer mot alternative behandlinger. ?Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV 2 og Senkveld hadde stor suksess med innslaget «Harald gjør ting han ikke kan». NRK1 har fått sin egen variant i programleder Andreas Wahl og «Folkeopplysningen». Det er langt fra opplysning, så en navneendring hadde vært på sin plass.

I første episode testet «Folkeopplysningen» om healing virket. Testen bestod i at én person dro til én healer. Pasienten fortalte rett etterpå at det hadde vært en behagelig opplevelse, og at han følte seg avslappet og uthvilt. Han var imidlertid fortsatt forkjølet. Healingen virket altså ikke. «Folkeopplysningen» forutsetter personen bli frisk på sekundet. Ingen healerforbund mener at healing skal gi total og øyeblikkelig helbredelse for å være «vellykket». I likhet med all annen behandling kan healing virke over tid, og effektene kan ikke alltid måles i kontrastene frisk eller ikke frisk. En døende pasient kan ønske healing selv om han er innforstått med at han aldri blir frisk. Han kan ønske lindring, avslapning og velvære. Han kan slite med dødsangst og ønske svar på eksistensielle spørsmål. Etter behandlingen og samtalen med healeren kjenner han en indre ro. Han føler at han kan møte døden uten frykt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer