Andrine gjør som Ally

Andrine Sæther (37)skal bare ha monolog i teaterstykket «Siste dagers hellige». Hun følger i fotsporene til Calista Flockhart («Ally McBeal»), som spilte den samme rollen i den amerikanske oppsetningen.

- Fortell om «Siste dagers hellige»?

Det er et spesielt stykke. Det består av to monologer og en dialog som ikke har noe med hverandre å gjøre. - Det å ikke ha motspillere er en utfordring. Det har jeg aldri gjort før. Man føler seg noe ensom til tider, regissøren er den eneste å hente noe hos. Det er rart å ikke måtte forholde seg til de andre skuespillernes humør.

- Hva handler stykket om?

- Det er tre kraftige historier, to monologer og en dialog. Det handler om mennesker som begår forbrytelser og hvordan de forholder seg til det. I min monolog går det fram at jeg sitter i et avhør. Tror egentlig ikke jeg kan røpe så mye mer om innholdet.

- Hvordan blir tida fram til premieren?

- Nå er det tre intensive uker igjen. Det er nå det er om å gjøre å få replikkene inn i hodet. Det er en stor jobb å få det til å swinge. Morsomt å holde på med noe ingen har gjort før i Norge.

- Teaterstykket er skrevet av amerikaneren Neil LaBute - hva vet du om ham?

- Jeg kjente ikke til ham fra før. Det er få i Norge som gjør det, bortsett fra enkelte som kjenner til det han har gjort i tv- og filmsammenheng. Det er et fint manus. Jeg har stor tro på det.

Les mer om forestillingen på hjemmesiden til Nationaltheatret.

SAMME MONOLOG SOM ALLY:</B> Andrine Sæther står alene på scenen i stykket «Siste dagers Hellige», som har norgespremiere 26. april på Nationaltheatret.