Andsnes dropper Grammy-utdeling

Superpianist Leif Ove Andsnes har bestemt seg for å bli hjemme for å slappe av og forberede seg til nye konserter når Grammy-prisene deles ut i New York 25. februar. Til tross for at han er nominert i klassisk kategori for sin Schumann-plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nei, jeg reiser ikke til New York. Det blir for slitsomt. Jeg har flere USA-turer på reiseplanen i år, for å holde konserter. Faktisk har jeg allerede vært i USA i år.

- Men du har lagt inn en liten pause i tida rundt prisutdelingen?

- Ja, den uka Grammy-prisen deles ut har jeg min eneste friuke på mange måneder. Den må jeg passe på, sier Andsnes til Dagbladet. Men han presiserer at han synes det er kjekt og ærerikt å bli nominert.

Prioritere

- Men hvis du skulle gå til topps, kommer du til å angre på at du ikke reiste, eller vil du føle det var riktig å verne friuka?

- Det høres kanskje arrogant ut, men for meg er det aller viktigste å prioritere konsertvirksomheten. Selvfølgelig ville det vært fantastisk hyggelig å få en Grammy, men jeg må prioritere jobb, forklarer pianisten.

Denne uka ga han ut en CD med folkemusikkinspirerte verker av Edvard Grieg, Geirr Tveitt, Harald Sæverud, Fartein Valen og David Monrad Johansen.

Hardingtittel

- Jeg har lenge hatt lyst til å vise tverrsnittet i norsk klavermusikk fra begynnelsen av århundret. Nærmest generasjonen etter Grieg. Etter hvert måtte jeg ta med Grieg også, fordi de andre på en eller annen måte tar utgangspunkt i hans musikk, forklarer Andsnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer