«Åndssløvt makkverk» med Arnold blir film på nytt

Klar for en ny runde «Predator»?

KLASSISK ROLLE: Rollen som Major Alan «Dutch» Schaefer i «Predator» ble en signaturrolle for Arnold Schwarzenegger. Det er foreløpig uklart om han også skal være med i den planlagte nyinnspillingen. FOTO: PROMO
KLASSISK ROLLE: Rollen som Major Alan «Dutch» Schaefer i «Predator» ble en signaturrolle for Arnold Schwarzenegger. Det er foreløpig uklart om han også skal være med i den planlagte nyinnspillingen. FOTO: PROMO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Er du flasket opp på actionfilmer fra 80-tallet og glad i å gjenopplive ungdomsminnene, er du en hyperinteressant målgruppe for Hollywood.

Nå har studioet 20th Century Fox bestemt seg for å lage en ny versjon av «Predator», en av de mest suksessrike amerikanske filmene (like bak «Dirty Dancing» på inntektstoppen) fra 1987.

Og for å gjøre jobben har de hentet inn en svært erfaren ringrev, melder The Hollywood Reporter.

Black & Dekker Manusforfatter og regissør blir nemlig Shane Black - en kar som har vist at han kan manus på stor-action-filmer siden 80-tallet, har gjort humor i «Kiss Kiss, Bang Bang» og som viste med fjorårets «Iron Man 3» at han også kan gjøre moderne action.

Black har en lang forhistorie med «Predator». Fox ønsket å hyre ham inn for å skrive også den originale filmen, og for å lure ham inn i franchisen ga de ham en rolle som den rappkjefta figuren Rick Hawkins.

Han står for flere av filmens styggere vitser, men Black ble aldri kreditert for noe manus på originalen, og det er først nå - 27 år seinere - at Fox endelig får viljen sin.

Black skal skrive manuset sammen med Fred Dekker, en annen 80-tallsmann som blant annet skrev «Robocop 3» og flere «Tales of the Crypt»-historier, samt lagde «Monster Squad» sammen med nettopp Shane Black (og ja, dette betyr at Black & Dekker vil stå bak den nye «Predator»-filmen).

- Åndssløvt makkverk Den nye «Predator»-filmen vil bli den fjerde filmen i rekken — den sjette om man regner med «Alien vs. Predator»-serien — etter at Robert Rodriguez («Sin City») startet opp igjen serien med «Predators» i 2010.

Fox sier ingenting om Arnold Schwarzenegger skal være med, men ettersom han skal være med i både de kommende «Conan» og «Terminator»-filmene skal du aldri si aldri.

«Predator» har for øvrig oppnådd kultstatus i enkelte kretser i dag, men ble ikke nådig tatt imot av den norske kritikerstanden ved utgivelse:

- Et merkverdig ubegavet sammensurium av soldatvold og jungelmystikk, hvor man også må kjempe mot eventyrteknikk med laster- og røntgenstråler eller hva det nå er. Et åndssløvt makkverk, skrev for eksempel VG.

Denne artikkelen er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer