Ane - TV2s nye høytrykk

Mens Siri M. Kalvig har mammapermisjon, rydder TV2 plass for en ny blond værpresentør. Men skal du se Ane Nyrerød (28), må du stå tidlig opp.

Hun vet mer om TV-grafikk enn om været, men dét stopper ikke askerjenta Ane Nyrerød. Mandag om halvannen uke kan du se TV2s nye værdame på skjermen for første gang. Men du må stå tidlig opp for det er bare om morgenen Ane skal presentere dagens høy- og lavtrykk til opptil 800000 morgen-TV-seere.

Søvnløs natt

- Jeg er ikke nervøs - ennå. Men regner med at det blir dårlig med søvn natt til 23. september, innrømmer TV2s grafikkmedarbeider, som ble headhuntet til vær- og morgen-TV-staben for tre måneder siden.

- Jeg ble spurt om jeg ville prøve meg som værpresentør og svarte ja. Jeg angrer ikke, men synes det er mye vanskeligere enn jeg hadde trodd. Særlig å huske det hele utenat, sier Ane Nyrerød.

For fulle seil

- Mens «God morgen, Norge» sendes fra Oslo, skal værmeldingen sendes fra Bergen, forteller den seil- og skiinteresserte jenta, som flyttet fra Nesbru i Asker til TV2-hovedstaden for ett år siden.

- I første omgang blir det morgen-TV hver fjerde uke. Dessuten må jeg lære mer om været. Jeg kan ikke så veldig mye mer enn TV-seerne ennå, smiler Ane Nyrerød.

VÅR OG TV-HØST: Vår staude får følge av værpresentør Ane Nyerød når «God Morgen Norge» starter nuy sesong.