Anmeldelse: Heimebane på NRK1

Ane Dahl Torp er perfekt i rollen som Norges første kvinnelige eliteserietrener

Et hattrick av en tv-serie.

FOTBALLDRAMA: "Heimebane" handler om et lag og en kvinnelig trener som forsøker å bevise at de hører hjemme i Eliteserien. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Heimebane» kunne knapt kommet på et mer aktuelt tidspunkt. Dette er serien vi har fortjent etter metoo-debatten, og det er et hattrick av et drama: Perfekt både for fotballinteresserte, for feminister, og for alle andre som bare er ute etter å se noe bra på tv.

Ane Dahl Torp er perfekt i rollen som Helena Mikkelsen, Norges første kvinnelige eliteserietrener. Ambisiøs, målbevisst, og med et hardt ytre, for slik er strategien hennes for å hevde seg i en av verdens mest mannsdominerte bransjer.

Etter å ha ledet kvinnelaget Trondheims Ørn til seriegull tre år på rad, kommer hun til nyopprykkede Varg i Ulsteinvik (Hødd i virkeligheten). En klubb med lang og stolt historie, endelig tilbake i Eliteserien etter mange års fravær. De har mye å bevise, akkurat som henne. Men hun har oddsen mot seg, som trønder (!), som kvinne, og etter å ha fintet ut den andre trenerkandidaten på ytterst freidig vis.

Hun er fantastisk kul i den scenen, som gir like høy puls som en hvilken som helst thriller. Men vi skjønner at motstanderen blir sur, for å si det sånn. Han er Michael Ellingsen, spillende assistenttrener og arrogant eks-proff, overbevisende spilt av John Carew.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer