Ane Dahl Torp i ny film fra «Broen»-regissør

Viktig rolle i stort dansk drama.

- «Mesteren» er et norsk-dansk far/sønn-drama, der jeg spiller kona til den mannlige hovedrollen, som blir spilt av Søren Malling, sier Ane Dahl Torp.

Det er Jacob Oftebro som spiller sønnen.

«Broen» og «Homeland» - Jeg spiller ikke mora til Jacob, altså. Jeg er skal spille Mallings yngre kone, som har hatt lite med sønnen hans i oppvekst. Filmen ble spilt inn i desember og januar, sier Ane Dahl Torp.

Det er ingen hvem-som-helst som står bak filmen.

Manusforfatter og regissør er Charlotte Sieling, samme kvinne som har regissert «Krøniken», «Borgen», «Broen» og deler av den amerikanske serien «Homeland».

Tre Hedda-nominasjoner - Jeg er veldig glad for å få en rolle i denne filmen. Egentlig skulle min rolle vært spilt av en eldre skuespiller, men så ble jeg spurt. Å få jobbe med Charlotte Sieling, har vært helt fantastisk, sier Ane Dahl Torp.

Dagbladet møter henne og ektemannen Sjur Miljeteig.

De er begge nominert til årets Heddapris  - alle knyttet til den fascinerende forestillingen «Solaris korrigert» på Det Norske Teatret. Stykket har fått tre Hedda-nominasjoner: Beste kvinnelige hovedrolle (Ane Dahl Torp), Beste audiovisuell design (Sjur Miljeteig) og Årets forestilling.

Sience fiction-teater - Vi er veldig glad for å ha blitt nominert. Det er mye vanskeligere å få en Hedda-nominasjon og Heddapris enn en Amanda. Tenk så mange teaterstykker som blir satt opp i forhold til filmer som blir laget, sier Ane Dahl Torp, som også fikk en Heddapris i 2012 for «Det gode menneske fra Sezuan».

«Solaris korrigert» er visuelt sience fiction-inspirert teater med bare teaterekteparet på scenen.

- Nå skal vi finne på noe nytt sammen. Vi er på vårt beste når vi jobber sammen, sier Ane og Sjur, som også er foreldre til en gutt og ei jente på henholdsvis fire og seks år.

Men de frykter ikke ekteskapelig slitasje. Snarere er samarbeiet lim mellom dem.

Mer «Okkupert» Ekteparet leter etter et nytt prosjekt sammen, for det blir det garantert. De tror neppe det blir noe ny dramatikk, men heller ting de kan finne i bøker eller dikt - tekster som Ane Dahl Torp kan sy sammen til audiovisuelle bilder fra Sjur Miljeteig.

Men resten av året er likevel lagt for Ane Dahl Torp.

- Jeg skal spille i Tore Vagn Lids «Fridomens vegar» på Det Norske Teatret. Dessuten starter innspillingen av TV 2-serien «Okkupert 2» til høsten. Det gleder jeg meg veldig til. Og så fortsetter vi med «Haugtussa», som vi har spilt sammen i tre år, sier Ane.

En «Grease»-hit - Så skal vi lage radioteater for NRK av «Solaris korrigert». Den siste forestillingen ble filmet av seks kameraer og nå klippes den til en film. Kanskje den blir vist på tv, kanskje på kino. Vi ønsket bare at forestillingen skulle foreviges, sier Sjur Miljeteig.

KUNSTEREKTEPARET: Til høsten blir Ane Dahl Torp å se i «Okkupert 2». Hun er akkurat ferdig med filminnspilling i regi av Charlotte Sieling, kjent fra «Borgen» og «Broen». Ekteparet Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig elsker å jobbe sammen. Foto: Anders Grønneberg
FASCINERENDE: «Solaris korrigert» var et fascinerende sciense fiction-rater med bare Ane Dahl Torp og musikerektemannen Sjur Miljeteig på hovedscenen til Det Norske Teateret.Foto: Nina Hansen
KAN FÅ TRE HEDDAPRISER: Ekteparet Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig er nominert til tre Hedda-priser for forestillingen «Solaris korrigert».Foto: Nina Hansen

Han er først og fremst musiker, men blir stadig dratt mot scene og mer teaterrelatert arbeid.

- Jeg er involvert i tre radioteaterproduksjoner for tida, inkludert vår «Solaris». Er også knyttet til prosjekter på Danses Hus og med pøbelkompaniet, sier Miljeteig.

- Låta «Grease» fra «Solaris korrigert» kunne jo vært en hit i et 70/80-talls Kraftwerk-landskap. Fins den noen sted?

-Ja, hvis du søker den på den på nettet, så finner du den der, sier Miljeteig beskjedent.

En oppfordring til leserne: gjør det!

STJERNEREGISSØR: Charlotte Sieling regisserer «Mesteren», et norsk-dansk far/sønn-drama. Foto: NTB Scanpix
STJERNEREGISSØR: Charlotte Sieling regisserer «Mesteren», et norsk-dansk far/sønn-drama. Foto: NTB Scanpix Vis mer