Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ane skal finne de største filmtalentene

Nominerer til de unges Oscar.

(Dagbladet.no): Ane Dahl Torp er en gjenganger ved norske filmpris-utdelinger. «Lønsj»-aktuelle Torp vant for eksempel Amandaprisen for «Gymnaslærer Pedersen» i 2006 og Folkets filmpris i 2004.

Nå skal hun selv ta juryansvar, med mål å finne de beste unge filmskaperne. Sammen med Vera Michaelsen, regissørene Jon Haukeland og 18 år gamle Mina Shaddel, samt filmkritiker Einar Aarvig, skal hun gå gjennom drøyt 200 innsendte bidrag til Amandusprisen. 

-  Jeg har delt ut pris under festivalen tidligere, og var ikke i tvil da jeg ble spurt om å være juryleder. Det er imponerende å se hvor mye bra film som lages av ungdom over hele landet. Jeg gleder meg virkelig til å se årets bidrag, sier hun i en pressemelding.


Amandusfestivalen
er til for elever ved landets medielinjer, som i begynnelsen av uka før påske kan gå på kurs, workshops og foredrag med blant andre John Erik Kaada (komponist), dokumentarfilmskaper John Sullivan («Pornostjerne?») og produsent Jørgen Storm Rosenberg («Switch»).

Onsdag 12. mars skal priser deles ut til de beste innsendte filmene innen kategorier som fiksjon, animasjon, dokumentar og junior på et tv-sendt show.

Alle som har sendt inn sine bidrag til Amandus kan dessuten laste opp sine filmer på Dagbladet.no fra 20. februar. Dermed vil bidraget automatisk være nominert til publikumsprisen.

Det er Dagbladet.nos lesere som stemmer fram vinneren i denne kategorien. De nominerte i de øvrige kategoriene presenteres av Ane Dahl Torp i midten av februar.

Fjorårsvinner «Hobby» kan du se i videovinduet over.

JURYLEDER: Ane Dahl Torp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media