Ånei, ikke de også, vel?

Dystre utsikter i ny teaser for Game of Thrones.

(Dagbladet): HBO vet å piske opp spenningen før sjette sesong av fantasyserien «Game of Thrones» ruller i gang i april. Flere nye teaser-trailere - altså kortkorte klipp som røper lite, men trigger nysgjerrigheten - har blitt sluppet i løpet av de siste månedene.

Den nyeste er mørkere enn noen gang, og gir noen ganske dystre spådommer, alt ettersom hvordan vi tolker den.

Advarsel: Spoiler, for dem som ikke har sett forrige sesong.

Gjensyn
Mens kameraet sveiper over de tusenvis av maskene som står utstilt i krypten til tempelet «The House of Black and White» - Braavos-tempelet der Arya har søkt tilflukt - får vi et gjensyn med flere av de mest populære skikkelsene som har stemplet ut av serien: Ned Stark, Robb Stark, Catelyn Stark, og dessuten Joffrey Baratheon, dukker alle opp i hyllene.

Samtidig hører vi noen av deres mest kjente replikker fra tidligere sesonger:

- Den som feller dommen, skal svinge sverdet, sier Ned Stark, blant annet.

Men så dukker ansiktet til Jon Snow opp. Betyr det at han virkelig er død, han også? Det er dette fansen lurer aller mest på, i forkant av den nye sesongen. Mange ulike teorier har vært lansert på blogger, nettaviser og forumer. For første gang har handlingen i tv-serien tatt igjen handlingen i bøkene, så nå er det ingen andre enn serieskaperne og forfatter George RR Martin selv som sitter på fasiten.

Urovekkende
De som kjenner tempelets historie vet at ansiktene som er utstilt i «The Hall of Faces» kommer fra døde mennesker. Derfor er det spesielt urovekkende at Jon Snows replikk «The long night is coming» blir avløst av en annen kjent stemme:

- And the dead come with it, sier Tyrion Lannister, før kameraet zoomer ut og avslører en hylle med ikke bare hans eget ansikt, men også en rekke andre som fortsatt er i live i serien: Sansa, Arya, Daenerys og Cersei.

Betyr det at vi må si farvel til dem også, i løpet av sesong seks? 

Emilia Clarke, som spiller Daenerys har i alle fall lovet oss «de største tv-øyeblikkene som noensinne har eksistert». Så vi får se.