Susanne Boucher fra «Frikjent»:

- Aner ikke hva slags kjendis jeg skulle vært

Susanne Boucher har en stigende tv- og filmstjernestatus, men et eventuelt kjendisliv virker fremdeles fremmed.

SATSER: «Frikjent» Susanne Boucher fra TV 2-thrilleren flytter til London for å studere skuespill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SATSER: «Frikjent» Susanne Boucher fra TV 2-thrilleren flytter til London for å studere skuespill. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Min største utfordring er jo faktisk at jeg ikke aner hva jeg driver med foran kamera, sier Susanne Boucher oppriktig.

Nittenåringen fra Oslo gjentar rollen som Helene Hansteen i andre sesong av TV 2-thrilleren «Frikjent» denne senhøsten.

Flytter til London

Med tidligere roller i filmer som «Beatles» og «Keeper'n til Liverpool» er hun allerede godt på vei til å bli en erfaren skuespiller.

Nå skal den faglige bakgrunnen på plass.

Denne høsten flytter Boucher til London for å tilbringe et semester som dramastudent ved ærverdige LAMDA, London Academy of Music and Dramatic Art. Øyrikets eldste dramaskole har opp gjennom åra utdannet stjerner som Kim Cattrall, Benedict Cumberbatch og vår egen Kåre Conradi.

Vil studere medisin

Men det er på ingen måte bestemt at det er skuespiller hun skal bli. Drømmen om å studere medisin, og kanskje bli kirurg, sitter fremdeles i.

- Jeg har fremdeles en sterk følelse av at det blir medisinstudier en gang, sier hun:

- Men nå drar jeg til London for å finne ut om jeg virkelig liker skuespill og fokusere kun på det. Hittil har jeg multitasket og prøvd å følge begge retningene. Jeg gikk inn for å gjøre det så bra som mulig på skolen samtidig som jeg spilte i «Frikjent».

AVSLØRING: Første sesong av dramaserien «Frikjent» gjorde stor suksess. Se første smakebit fra oppfølgeren, som inneholder en stor avsløring. Video: TV 2 Vis mer

Russetid

Boucher hadde nemlig både russetid og avsluttende eksamensperiode på Oslo Katedralskole mens innspillingen av andre «Frikjent»-runde foregikk for fullt, og måtte legge litt av en kabal for å rekke over alt.

- «Frikjent»-koordinatorene var veldig flinke til å få alt til å klaffe, men ting gikk tidvis veldig slag i slag.

- Jeg dro blant annet rett fra eksamen til innspilling. Å reise til vestlandet for innspilling var ikke så verst, for det betød mye tid til lesing på hotellrommet utenfor jobb, forteller Boucher.

Ingen skuespillerutdaning

Med en karakter som har gjennomgått nye erfaringer og utvikling siden første sesong, fulgte det med nye utfordringer for Boucher under innspilling også.

- Jeg sitter jo ikke på noen skuespillerteori eller utdanning.

- Og man blir ikke nødvendigvis en bedre skuespiller av å tenke for mye på hva det er å være en god skuespiller. Men det ble egentlig ikke noe stort problem under innspillingen. Jeg ble bare nødt til å stole på eget instinkt og erfaring. Pluss at regissørene var kjempeflinke, sier Boucher.

- Skikkelig rå

En regissør som har kommet til i andre sesong er Cecilie Mosli, kjent som både skuespiller og regissør, blant annet for krimsuksessen «Mammon» på NRK.

Det ble et godt samarbeid.

- Hun er skikkelig rå! Som skuespiller selv forsto hun hvordan det var, og var utrolig kul og lett å jobbe med.

It-jente?

Etter første «Frikjent»-sesong ble Boucher trukket fram som en kommende norsk «it-jente» med rød løper-potensiale, uten at hun selv helt skjønner hvorfor. Foreløpig er ikke Boucher en som deler særlig fritt av seg selv på sosiale medier, og såkalte selfier blir det forsvinnende lite av . Men det kommer kanskje til å forandre seg:

- Akkurat nå har jeg en privat profil på Instagram, og en litt glemt Facebook-profil der alle vennene mine bare legger ut stygge bilder av meg.

- Hvis jeg virkelig satser på å bli skuespiller, må jeg vel kanskje begynne å dele litt mer ordentlig av meg selv og hva jeg driver med.

En eventuell kjendistilværelse med røde løpere føles tydelig litt fremmed inntil videre:

- Jeg aner ikke hva slags kjendis jeg skulle vært. Hvis det hadde vært mulig å være skuespiller med mange oppdrag uten å være berømt, hadde jeg foretrukket det. Men det er nok ikke helt sånn det fungerer, avslutter skuespilleren.

«Frikjent» ses på TV 2 hver torsdag kveld fram mot jul.