NY PODCAST: I dag er det premiere for den nye podcasten «Siste» med Marie Simonsen. Foto: Frank Karlsen
NY PODCAST: I dag er det premiere for den nye podcasten «Siste» med Marie Simonsen. Foto: Frank KarlsenVis mer

Ny podkast «Siste med Marie Simonsen»

- Aner ikke hvem som styrer KrF for tida

Knut Arild Hareides tidligere politiske rådgiver vet ikke lenger hvem som styrer partiet.

Kommentar

Men Åshild Mathisen vedder en taxfreekvote på hvordan regjeringsforhandlingene vil ende. Siv Jensens gamle rådgiver er med på veddemålet.

Det er unntakstilstand i norsk politikk. Erna Solberg satser alt på å få gjennom sin store drøm; å samle høyre-sentrum i en flertallsregjering. Klarer hun det vil hun gå inn i historien som en av Høyres mest suksessrike partiledere, helt på høyde med Kåre Willoch. Hun vil gjøre et byks i rangeringen av statsministere.

Mellom Erna og den store drømmen står to partier som for tida opptrer som bitre og uforsonlige fiender. Er det bare et spill, eller tar virkelig Frp-ere seg nær av KrF-eres kritikk? Og hvordan skal KrF få betalt for å gå til bords med fienden?

To personer som kjenner KrF og Frp godt fra innsida er med i den første sendingen i Dagbladets nye podkast «Siste med Marie Simonsen». Ole Berget har vært Siv Jensens nære rådgiver og statssekretær, Mathisen har jobbet tett med Hareide.

Hva tror de foregår inne i hodene på sine tidligere sjefer? Hva må til for at forhandlingene skal lykkes? Er KrF blitt råe populister for å overleve, mens Frp er blitt så gudsjammerlig ordentlig i regjering at det nesten ikke er til å holde ut for både velgere og partifeller?

Og hva er egentlig nestleder Sylvi Listhaugs nye rolle?

I ukas episode ser vi også på tiltalen mot tidligere Høyre-statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen. Vi spør hvorfor norsk presse er så forsiktig med å navngi folk i straffesaker, i motsetning til i flere andre land vi kan sammenlikne oss med. Er vi for tilbakeholdne?

«Siste med Marie Simonsen» er en ukentlig podkast som produseres av Dagbladet.