Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anette Hoff om «Hotel Cæsar»-stopp:- En vemodig dag

- Vi har vært så avhengige av hverandre for å få hjulene til å gå rundt hele tiden. Den tettheten vil jeg savne, sier Hoff. 

STOPP: Skuespiller Anette Hoff, som har spilt rollen som Juni Anker-Hansen i serien, synes det er vemodig at det ikke er bestilt noen flere episoder. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix
STOPP: Skuespiller Anette Hoff, som har spilt rollen som Juni Anker-Hansen i serien, synes det er vemodig at det ikke er bestilt noen flere episoder. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): TV 2 opplyste i dag at de ikke bestiller flere sesonger av «Hotel Cæsar», som har rullet over skjermen i snart 19 år. Anette Hoff, som i en årrekke har spilt Juni Anker-Hansen i serien, sier til Dagbladet at dette er en vemodig dag.

- Jeg synes det er vemodig på mange måter, for nå er historien over. «Hotel Cæsar» har vært nesten 20 år av mitt yrkesliv, så det ville jo være trist om jeg ikke syntes det var vemodig, sier hun.

Samtidig legger hun til at hun har hatt fantastiske år i produksjonen.

- Jeg har vært utrolig heldig som har hatt denne jobben, og fått være med og lage norsk TV-historie, sier hun.

- Vært forberedt lenge

I fjor ble serien flyttet fra lineær TV til nett. Da opplyste TV 2 at dette ble gjort på grunn av endrede seervaner og økt satsning på eksklusivt innhold på nett-tv. Antallet episioder ble også redusert. Hoff forteller at TV 2s avgjørelse om ikke å bestille flere episoder, ikke kom som en overraskelse.

FRA STARTEN: Anette Hoff har spilt rollen som Juni Anker-Hansen helt fra første episode ble sendt i 1998. FOTO: TV 2          
FRA STARTEN: Anette Hoff har spilt rollen som Juni Anker-Hansen helt fra første episode ble sendt i 1998. FOTO: TV 2           Vis mer

- Dette kom ikke som noen bombe. Vi har vært forberedt på dette lenge. De bestilte 50 episoder i fjor, og det er en tredjedel av hva vi vanligvis lager. Så det har vært mange signaler fra TV 2, om at de ville gå denne veien, sier hun.

Det Hoff vil savne mest, er fellesskapet blant alle som har vært med på å lage serien.

- Det absurde er at man jobber under et enormt tidspress, men det gjør at alle leverer det beste de kan hele tiden. Vi har vært så avhengige av hverandre for å få hjulene til å gå rundt hele tiden. Den tettheten vil jeg savne, sier hun.

Rekruttering

Ellen Alveberg, daglig leder av Metronome Spartacus som produserer «Hotel Cæsar», mener bransjen vil merke at de forvinner, og mener de har hatt mye å si for rekruttering til norsk dramaproduksjon.

- De fleste som kommer og jobber hos oss har hatt dette som første arbeidsplass. Unge mennesker får trent seg før de går videre ut i bransjen. At det slutter vil man nok merke over tid, sier Alveberg.

Dette er Hoff enig i.

- Vi har vært en middelstor bedrift med 120 mennesker. Dette har vært et av stedene hvor folk kommer ganske ferske inn og får mulighet til å utvike seg, og har rekruttert masse bra folk ut i norske TV-bransje. Jeg tror dette er en arbeidsplass som vil bli savnet av folk som er i startgropa, sier hun.

SLUTTEN?: TV 2 bekrefter at de ikke har bestilt flere sesonger av TV-serien. Husker du disse klippene? Video: TV 2 Vis mer