Angelina fra Kambodsja

Jolie med nytt borgerskap og pass.

(Dagbladet.no): Angelina Jolie har fått statsborgerskap og pass av myndighetene i Kambodsja.

Dermed kan den amerikanske superstjernen fritt reise rundt i det sørøst-asiatiske landet der adoptivsønnen Maddox kommer fra.

Jolie, som i dag engasjerer seg i dyrevernsprosjekter i det fattige landet, fikk først smaken under innspillingen av filmen «Tomb Raider», der hun i rollen som Lara Croft var på eventyr i Angkor Wat tempelet.

For tre år siden adopterte hun sønnen Maddox, og driver «Maddox Jolie Project» sammen med dyrevernsorganisasjonen WildAid for å lære opp lokalbefolkningen til å ivareta viltbestanden i nordvest-Kambodsja, som tidligere var høysetet for Røde Khmer.

- Jolie ble ekstatisk og begeistret da hun fikk passet og en offisiell erklæring om at hun er borger av Kambodsja. Det gir henne en sterkere tilknytning til sønnens hjemland, sier Stephen Bognar i Maddox Jolie prosjekt til nyhetsbyrået AP.

Jolie har donert omlag 10 millioner kroner til prosjektet de siste tre årene.

MOR OG SØNN: Angelina Jolie og adoptivsønnen Maddox kan nå glede seg over å være tilknyttet samme land, Kambodsia. I dag fikk hun nytt pass og statsborgerskap. Foto: Scanpix
MOR OG SØNN: Angelina Jolie og adoptivsønnen Maddox kan nå glede seg over å være tilknyttet samme land, Kambodsia. I dag fikk hun nytt pass og statsborgerskap. Foto: Scanpix Vis mer
VELKOMMEN: Angelina Jolie hilser på Kambodsias statsminister Hun Sen under et besøk i fjor. Skuespilleren har høy stjerne i landet, og belønnes nå med statsborgerskap og nytt pass.