- Angelina glamoriserer vold

Filmteaser får ikke vises på TV i Storbritannia.

(Dagbladet.no): «En våt tenåringsdrøm av en film,» skrev Dagbladets anmelder om «Wanted», hvor Angelina Jolie spiller en mystisk og til tider avkledd leiemorder som er svært rask på avtrekkeren.

Nå er filmen ute på DVD, og distributøren mener åpenbart at våpen og sex-appeal er den beste måten å promotere den på.

Britiske Advertising Standards Authority (ASA), som kontrollerer og godkjenner TV-reklame, er derimot ikke enige.

Ifølge avisa The Daily Telegraph viser TV-reklamen et klipp fra filmen der Jolie fyrer av et skudd mot kamera. Samtidig blir det lest utdrag fra anmeldelser, som omtaler henne som «brennhet og sexy», og filmen som «årets kuleste».

Bryter med reklameregler
Dette ble for sterk kost for ASA. Etter å ha fått én klage på reklamen, undersøkte de den nærmere og kom fram til at den brøt med reglene for TV-reklame.

- Hovedinntrykket var at det å bruke våpen er sexy og glamorøst. Vi konkluderte med at reklamen kan sies å unnskylde vold, ved å glorifisere eller glamorisere våpenbruk, skriver de i en uttalelse.

De krever at reklamen ikke blir vist på britisk TV i sin nåværende form.

- Liker ikke sterke kvinner
Ifølge referatet fra ASA, argumenterte Universal med at flere andre filmer hadde blitt promotert med kombinasjonen «årets kuleste film» og voldsbilder, uten at noen har reagert på det.

Selskapet sa derfor i sitt svar til ASA at de tror enkelte klager på «Wanted» fordi de ikke liker å se en kvinne i en sterk hovedrolle.

I Norge har filmen fått aldersgrense 15 år.

VOLDSGLORIFISERING? Angelina Jolie i en scene fra filmen. Foto: FILMWEB
VOLDSGLORIFISERING? Angelina Jolie i en scene fra filmen. Foto: FILMWEB Vis mer