Forberedelser: Mye skal være på plass før den store dagen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
Forberedelser: Mye skal være på plass før den store dagen. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Angelina Jolie plukket med seg Nina Skarras design

Snart vises klærne under New York Fashion Week.

Designer Nina Skarra stresser på kontoret på Briskeby. En av syerskene har fått kink i ryggen og en uventet OL-fakkel blokkerer inngangen til studioet hennes i London.

- Alt er spaghetti, en haug av masse tråder. Totalt kaos, sier hun.

Kjendisspekket visning Med andre ord akkurat som det skal være, skal vi tro Skarra, som i starten av september skal delta på New York Fashion Week. Som første skandinaviske designer er hun er invitert til å vise en kolleksjon på prestisjetunge Lincoln Center.

- Det er en enorm anerkjennelse å vise på den arenaen. Der viser bare de store: Michael Kors, Ralph Lauren, Marc Jacobs... Og jeg. Det er fantastisk, sier hun.

Skarra har store planer for visningen og satser på en stjernespekket gjesteliste. Da hun holdt en lansering i New York tidligere i år dukket det opp navn som Pucci-designer Peter Dundas, modell og blogger Hanneli Mustaparta, stjernestylist Rachel Zoe og «Hunger Games»-skuespiller Isabelle Fuhrman. Kronprinsesse Mette-Marit tok også turen.

- Det er fantastisk at vi har en kronprinsesse som støtter opp om norsk design internasjonalt. Det er jeg kjempestolt av, sier Skarra.

Angelina Jolie på kundelisten De siste årene har karrieren hennes skutt fart. Etter Skarra viste en kolleksjon i Paris i 2009 dukket plaggene hennes opp i moteserier i internasjonale magasiner, kjendisene bærte kjolene hennes på den røde løperen i Hollywood og kolleksjonen havnet i butikker i Tokyo, London og New York.

Klar for moteuke: I september viser Nina Skarra klærne sine på prestisjetunge Lincoln Center under New York Fashion Week. Designeren beskriver stilen sin med ordene «kompleks simplisitet». Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
Klar for moteuke: I september viser Nina Skarra klærne sine på prestisjetunge Lincoln Center under New York Fashion Week. Designeren beskriver stilen sin med ordene «kompleks simplisitet». Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

I hjemlandet har det gått tregere. Da hun viste de samme klærne under Oslo Fashion Week fikk hun ikke solgt et eneste plagg.

- For et år siden hadde ingen hørt om meg her. Da jeg var på filmfestivalen i Cannes i fjor med kjolene mine og kledde opp stjernene var det ingen av de norske som var interesserte, sier designeren.

Angelina Jolie, derimot, plukket med seg et eksemplar.

Miljøvennlig mote Med den internasjonale suksessen har tilbudene og mulighetene kommet på løpende bånd.

Tidligere i sommer deltok Skarra i International Woolmark Prize, en prestisjetung konkurranse både Yves Saint Laurent og Karl Lagerfeld har vunnet før henne.

Nylig tok produksjonsselskapet Warner Bros. kontakt fordi de ønsker å bruke klærne hennes i serier som «Gossip Girl» og den amerikanske utgaven av «The Voice».

Viktigst for Skarra er samarbeidet hennes med FN, som går ut på å bevare naturområder og truede dyrearter i Mexico. En bærekraftig tekstilindustri er et av målene hennes.

- At jeg har kommet så langt som jeg har gjort på så kort tid er ikke så veldig vanlig. Jeg føler meg vanvittig privilegert, sier hun.

Kledd i Skarra: Skuespiller Missi Pyle, kjent fra blant annet «The Artist», hadde under fjorårets filmfestival i Cannes på seg samme kjole som Angelina Jolie plukket med seg. Foto: David Silpa / UPI / Stella Pictures
Kledd i Skarra: Skuespiller Missi Pyle, kjent fra blant annet «The Artist», hadde under fjorårets filmfestival i Cannes på seg samme kjole som Angelina Jolie plukket med seg. Foto: David Silpa / UPI / Stella Pictures Vis mer