STJERNEN: Angelina Jolie i Siem Reap-provinsen i Kambodsja i februar 2017. Foto: Heng Sinith / AP Photo
STJERNEN: Angelina Jolie i Siem Reap-provinsen i Kambodsja i februar 2017. Foto: Heng Sinith / AP PhotoVis mer

Angelina Jolie:

Angelina Jolie raste mot Vanity Fair. Nå avslører magasinet hva hun virkelig sa

Skuespilleren benektet påstander. Nå slår Vanity Fair tilbake.

(Dagbladet) Angelina Jolies uttalelser til Vanity Fair om castingprosessen til hennes film «First they killed my father», har skapt rabalder.

Filmen handler om det kambodsjanske kommunistpartiets væpnede styrker Røde Khmer, som styrte Kambodsja på brutalt vis på slutten av 70-tallet. Ifølge BBC er filmen Jolies regidebut for strømmegiganten Netflix.

Etter artikkelen mente mange at filmteamet lurte fattige barn i Kambodsja, men Angelina Jolie benektet det hele.

TRAILER: Den Angelina Jolie regisserte Netflix-filmen «First They Killed My Father« blir tilgjengelig på tjenesten 15. september. Video: Netflix Vis mer

Slår tilbake

Nå har Vanity Fair publisert utskriften fra intervjuet som skapte kontroversen (les nederst i saken).

Og etter å ha gått igjennom lydopptakene til intervjuet, er magasinets konklusjon at de støtter sin journalist Evgenia Peretz.

- Etter å ha gått gjennom lydopptaket, står Vanity Fair bak saken til Peretz slik den er publisert, skriver magasinet.

Vakte sterke reaksjoner

I dybdeintervjuet, som var Vanity Fairs hovedsak, fortalte skuespilleren hvordan regissørene lette etter barn i slummen og på barnehjem for å finne skuespillere.

Ifølge artikkelen var prosessen slik: En fra filmteamet la penger på bordet foran barnet. Barnet ble bedt om å tenke på noe han eller hun trengte penger til.

Så tok de pengene bort fra barnet, og ba barnet om å stjele det tilbake og komme med en løgn om hvorfor de trengte pengene.

Denne fremgangsmetoden skapte sterke reaksjoner, ikke minst i sosiale medier, ifølge BBC. Så gikk Jolie ut og benektet at det var slik det foregikk:

- Opprørende

- Jeg er lei meg for at en øvelse i improvisasjon, fra en faktisk scene i filmen, er blitt skrevet om som om det var et virkelig scenario, sa Jolie i en uttalelse til Huffington Post.

Ifølge 42-åringen gjorde filmteamet alt de kunne for at barneskuespillerne skulle føle seg trygge under arbeidet med filmen, som handler om en smertefull del av Kambodsjas historie.

OPERERTE BORT LIVMOREN: Angelina Jolie viste seg offentlig for første gang etter operasjonen sammen med barna Shiloh og Zahara på Kids' Choice Awards. Video: Reuters / Klipp: Marianne C. Huseby / DBTV Vis mer Vis mer

- Forestillingen om at virkelige penger ble tatt fra barna under en audition er falsk og opprørende. Jeg hadde blitt forferdet selv hvis det hadde skjedd. Poenget med filmen er å få oppmerksomhet rundt redslene barn opplever under krig for å kunne hjelpe til med å beskytte dem, uttalte Jolie.

Kontaktet av advokat

Vanity Fair forteller også at magasinet ble kontaktet av Jolies advokat den 1. august, som følge av saken.

Advokaten ba magasinet om å skrive en sak der det fremkom at «barna ble ikke lurt slik noen har antydet» og at magasinet «beklager eventuelle misforståelser.»

Les samtalen her:

Dette er er hva Angelina Jolie faktisk sa om castingprosessen, ifølge Vanity Fair:

Angelina Jolie: Men det var veldig vanskelig å finne lille Loung. Og så var det det de kaller en slumskole. Jeg synes ikke det er et veldig fint ord for det, men en skole for barn i svært fattige områder. Og jeg tror, jeg mener de visste ikke. Vi gikk bare inn og - du går bare inn og gjør noen auditions med barna. Og det er egentlig ikke en audition med barn. Vi hadde denne leken hvor det ville være - og jeg var ikke der, og de visste ikke hva de egentlig gjorde.

De sa liksom: «Åh, det kommer noen med et kamera og vi vil leke en lek med deg.» Og leken for den karakteren var «Vi skal legge penger på bordet. Tenk på noe du trenger penger til.» Noen ganger var det penger, noen ganger var det en kake. [Latter] "«Og så ta det» Og så ville vi ta dem. «Vi kommer til å fange deg, og vi vil at du skal prøve å lyve om at du ikke hadde det». Så det var veldig interessant å se barna og hvordan de ville -noen var veldig bevisste på kameraet. De var faktisk - det er så mange talentfulle barn i dette landet. Men Srey Moch var det eneste barnet som stirret på pengene i en veldig veldig lang tid før hun plukket den opp, og så løy hun skam, som om hun forsøkte å skjule, men så var hun også på en måte -

Evgenia Peretz. : Vent. Dette er jenta, Loung.

Angelina Jolie: Dette er jenta. Og da hun ble tvunget til å gi det tilbake, ble hun på en måte sterkt følelsesmessig, hun ble overveldet av følelser som hun var - og hun bare - alle disse forskjellige tingene kom ut som en flod. Og jeg tror ikke at hun eller hennes familie ville synes det var dumt av meg å si at da hun senere ble spurt om hva pengene var for, sa hun at bestefaren døde og de hadde ikke nok penger til en fin begravelse.