OMDISKUTERT: Amerikanske medier fråtser i ryktene rundt Angelina Jolie og den uautoriserte biografien om henne. Noen mener forholdet til Brad Pitt kan bli ødelagt av Jolies fortid. Foto: AFP PHOTO / Scanpix
OMDISKUTERT: Amerikanske medier fråtser i ryktene rundt Angelina Jolie og den uautoriserte biografien om henne. Noen mener forholdet til Brad Pitt kan bli ødelagt av Jolies fortid. Foto: AFP PHOTO / ScanpixVis mer

Angelinas hemmelige fortid

Skitne påstander om Angelina Jolies tidligere liv presenteres i en uautorisert biografi som ble sluppet lørdag.

||| Angelina Jolie og Brad Pitt har blitt ett av Hollywoods mest ettertraktete superpar.

Etter at Pitt forlot Jennifer Aniston til fordel for Jolie, og grupperinger oppstod til støtte for hver av de to kvinnene, fikk det nye Hollywood-paret kallenavnet «Brangelina».

Men nå går det mektige paret en krevende framtid i møte.

Lørdag ble nemlig Andrew Mortons biografi «Angelina: En uautorisert biografi» sluppet i USA, og de massive lekkasjene fra boka maler et lite flatterende bilde av Jolie.

- Heroinrøykende Jolie - Den heroin-røykende, sengehoppende partyjenta Angelina pleide å være, passer ikke med dagens bilde av en ansvarlig seksbarns-mor som også er en respektert veldedighetsambassadør for FN, sier biograf Andrew Morton til sladrebladet Star Magazine.

Det samme bladet har fått tak i åtte svært avslørende bilder av Jolie.

Bildene, som ifølge Huffington Post skal være kjøpt av en gammel venn av Jolie, viser angivelig en festende Jolie som er tilnærmet naken, kun dekket med svart teip over sine mest private deler.

- Skyggefull historie Noen av de andre bildene skal angivelig vise Jolie på en 14-timers heroinrus.

Det spekulerers nå i om detaljene fra Jolies fortid kan bety slutten for eventyret «Brangelina».

- Dette er en skyggefull del av sin historie som Angelina har holdt skjult, selv for Brad, forteller Morton.

- Leide drapsmann Biograf Morton hevder videre at Jolie skal ha en tatovering med navnet til sin eks-kjæreste Billy Bob Thornton mellom beina, at hun mistet sin jomfrudom da hun var 14, og at hun skal ha leid en mann til å drepe seg selv.

Men Morton har også gjort et dypdykk i barndommen til Jolie.

Ifølge USA Today skriver han blant annet om hvordan mora til Jolie, Marcheline Bertrand, så vidt besøkte datteren de første årene av hennes liv.

Årsaken skal ha vært at Jolie minnet henne for mye om Bertrands eks-mann og Jolies far, Jon Voight.

Nektet utgivelse Men til tross for mye oppmerksomhet og bred sitering fra boka i internasjonal presse, så skal Morton leses med et kritisk blikk.

Han har slått seg opp som den store, uautoriserte kjendisbiografen i Hollywood, og har tidligere skapt debatt med sine biografer om blant andre Prinsesse Diana, Madonna og Tom Cruise.

I 2008 nektet til og med det engelske forlaget Macmillan å gi ut Mortons biografi om Cruise fordi det var for mange potensielt injurierende påstander der.

-Ryktesirkel Jolie gjør selv sitt for å drepe alle spekulasjonene i pressen.

- Det er en sirkel som foregår i avisstativene: vi skal separeres, jeg er gravid, vi skal gifte oss, vi skal separeres, jeg er gravid, vi skal gifte oss, sier Jolie i august-nummeret av Vanity Fair, og gir med det ikke akkurat mer kredibilitet til ryktene om problemer mellom henne og Pitt.

Kjendisjournalistikk Bjørneboe-biograf Tore Rem beskriver Morton som en kontroversiell biograf, og mener dette er kjendisjournalistikk i bokform.

- Uautoriserte biografier i seg selv ikke er noe problem, men at innholdet må være av offentlig interesse. Og det er mulig å stille seg spørrende til om det er situasjonen her, sier Rem.

Topp-redaktør Celine Aagaard tror ikke at forholdet mellom Jolie og Pitt nødvendigvis blir ødelagt av dette.

- Hun har alltid vært et sort får, og jeg tror Brad har visst hva han har gått til, sier hun.