Angrep under beltestedet

Kritikken fra mangeårige kollega Egeland framstår som ondsinnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke måte på het omfavnelse: I sin side 3-artikkel i Dagbladet lørdag gir John Olav Egeland meg dødskyss som revisjonist, som én som forsøker å utviske forskjell mellom motstand og landssvik under krigen og framfor alt som lurvet antisemitt.

Det skjer fordi jeg har tillatt meg å skrive ei bok om to gamle menn som var fiender under krigen. Den ene er Svein Blindheim, den gang daglig leder for Milorg i Stor-Oslo med ansvar for rundt hundre sabotasjeaksjoner. Den andre er Bjørn Østring, den gang leder i NS Ungdomsfylkning, frontkjemper ved Leningrad og til slutt leder for «Gjestene», Quislings indre vaktkorps på Gimle.

Det ble bok fordi de to gamle fiendene, som i en gitt situasjon under krigen ikke ville nølt med å drepe den andre, nå er blitt venner.

De er enige om å være uenige om mangt, men likevel enige om det viktigste: De har forsonet seg med hverandre. Og det er en handling som ikke tåler reservasjoner.

Jeg bedrev utenrikspolitikk i en stor del av mine år i Dagbladet. Derfor vet jeg at det minste pip om palestinere resulterer i verbal kanonade fra Israel og deres støttespillere her i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer