DEBATT

Debatt: Myanmar

Angrepene på barn må stanses nå

Norske myndigheter må legge enda mer press på Aung San Suu Kyi og hærsjefen i Myanmar.

MANGE BARN: Siden 25. august har 501
800 rohingyaer, ifølge FN, flyktet fra vold og forfølgelse over grensa til Bangladesh. 60 prosent er barn. Bildet er fra Cox’s Bazar, der det er mangel på mat, vann og tak over hodet. Mye regn gjør situasjonen enda vanskeligere. Foto: Maria de la Guardia / Redd Barna
MANGE BARN: Siden 25. august har 501 800 rohingyaer, ifølge FN, flyktet fra vold og forfølgelse over grensa til Bangladesh. 60 prosent er barn. Bildet er fra Cox’s Bazar, der det er mangel på mat, vann og tak over hodet. Mye regn gjør situasjonen enda vanskeligere. Foto: Maria de la Guardia / Redd Barna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Hvorfor har over 500.000 mennesker forlatt sine hjem på bare få uker i Myanmar? Angrep på hele landsbyer, drap og voldtekt er svaret vi får fra nyankomne rohingyabarn i Bangladesh.

Det er 26 år siden Aung San Suu Kyi ble tildelt Nobels fredspris for sitt langvarige arbeid for demokrati. På den tiden var hun politisk fange i sitt eget hjemland. Først i juni 2012 besøkte hun Norge og holdt sitt Nobelforedrag. Her fortalte hun om hvor heldige vi er som lever i en tidsalder med demokrati og menneskerettigheter: «Vårt endelige mål bør være å skape en verden uten fordrevne, hjemløse og mennesker uten håp, en verden hvor alle verdenshjørner er tilfluktssteder hvor innbyggerne har frihet og mulighet til å leve i fred (…) Burma er et land med mange etniske nasjonaliteter og skal man skape tro på landets framtid, må den være basert på en følelse av ekte samhold.»

Konflikten som utspiller seg i Myanmar minner lite om foredraget til landets leder fem år tidligere. Hun mottok stående applaus. Siden 25. august har 501.800 rohingyaer, ifølge FN, flyktet fra vold og forfølgelse over grensa til Bangladesh. 60 prosent er barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer