Gaute Drevdal
Gaute DrevdalVis mer

- Angrepet er «skuffende og trist

Hove avviser overbud for artister.

LES OGSÅ:
- Hove-konkursen lukter ren svindel

(Dagbladet.no): Gaute Drevdal, pressetalsmann for Hove 2009, vedgår at festivalen tidligere har gjort sine feil på økonomisiden.

— Hovefestivalen har ny organisasjon og en helt ny eier. Det er skuffende og trist hvis ikke Buktafestivalen unner Melvin Benn og Festival Republic en sjanse til å videreføre en av Norges beste og viktigste festivaler, sier Drevdal til Dagbladet.no.

Han avviser alle anklager om at Toffen Gunnufsen har betalt for mye for artister, og viser til at bookingsjefen skaffet en rekke fremadstormende band i fjor på et svært tidlig tidspunkt.

- Når man booker band som Killers, MGMT, TingTings, Crystal Castles, Wombats, Duffy etc før andre begynner å lukte på dem sier det seg selv at prisene er lavere, ikke høyere. Men det kan jo være litt sårt for andre bookere å innrømme. Det var kun ett band Toffen betalte for mye for i fjor, og det var Band of Horses.

- Øyafestivalens Jonas Prangerød lurer på hvordan det er mulig å tape så mye penger, når man samtidig selger godt med billetter?

- Øyafestivalen er Norges beste byfestival og gjør en fremragende jobb, men å drive en 24-timers festival med alle de tilbudene og den sikkerheten vi vil ha på Hove, er mye mer ressurskrevende. Festival Republic har klare planer på hvordan vi skal løse dette effektivt fremover, sier Drevdal.

- Hva med det faktum at det ikke var en eneste artist eller agent på lista over kreditorer? Beviser ikke dette at dere regnet med å gå konkurs, og derfor betalte disse først? 

— Det er synd at festivalkolleger kommer slike utsagn. De vet like godt som oss at alle store artister skal ha betalt før de går på scenen.

Drevdal viser videre til at festivalen ble kåret til årets sponsorobjekt i fjor, og til årets markedsfører i 2007.

— Vi føler et ansvar for lokalsamfunnet og ikke minst for det publikummet som med Hove har fått sin favorittfestival. For oss er dette viktigere enn å drive polemikk med andre festivaler som har markeringsbehov.

Både Toffen Gunnufsen og Morten Sandberg er informert om utspillene fra de konkurrerende festivalene. De foretrekker imidlertid nå å være i bakgrunnen, og la Gaute Drevdal svare på spørsmålene.