SVARER PÅ SPØSMÅL: Albumdebutant Name (t.v) og hans produsent Thomas Eriksen.
SVARER PÅ SPØSMÅL: Albumdebutant Name (t.v) og hans produsent Thomas Eriksen.Vis mer

Angrer han på nakenbildene i Kingsize?

Name og Tommy Tee i nettmøte.

(Dagbladet.no): Den ene har drøyt 20 års fartstid i det norske hip hop-miljøet, den andre er en debutant det er skyhøye forventninger til etter gode singelanmeldelser og en lovende Hove-konsert.

Mandag svarer både Tommy Tee og Name på spørsmål fra deg.

Enhver sjangermessig sammenlikning mellom den 25 år gamle Name og den 37 år gamle Tee er riktignok blodig urettferdig. Name har kanskje begge beina solid planta i norsk hip hop-miljø, men sjangermessig tar han lange skritt i retning funk, nyveiv-pop og bloggvennlig elektro.

Gutten fra Fredrikstad skapte for øvrig også debatt når han stilte opp på coveret av hip hop-magasinet Kingsize med to nakne, afrikanske modeller. I protest ble det blant annet opprettet en Facebook-gruppe som skrev at forsiden var rasistisk.

- Debatten rundt dette er blitt komisk. Bildet gjenskaper et platecover med rap-gruppa Outkast. Kingsize er et blad som stort sett lages av folk med innvandrerbakgrunn, og 95 prosent av artistene Kingsize skriver om er svarte. Kingsize diskriminerer ikke, sa Name til Dagsavisen i fjor sommer.

Debutskiva «Drum» (som du kan høre på MySpace) er i salg fra mandag, samme dag som den noe mer tradisjonelle hip hop-nestoren Tommy Tee slipper sin «3 the Hard Way». Dette er en ep-samling fra byer i tre ulike land, der gamle kumpaner som Son of Light og Gatas Parlament gjester fra Oslo, Ken Ring og Timbuktu fra Stockholm/Malmö og Jojo Pellegrino og Saigon fra New York.

Videoen til førstesingel «Drabant» kan du se på Youtube.

Klokka 12:00 kommer Tommy Tee til Dagbladet-lokalene, og tre kvarter seinere begynner Name å svare.

HUSK Å PRESISERE OM DET ER NAME ELLER TOMMY TEE SPØRSMÅLET ER RETTET TIL.

SVARER PÅ SPØRSMÅL: Tommy Tee.
SVARER PÅ SPØRSMÅL: Tommy Tee. Vis mer