NY SKIVE: Damon Albarn er aktuell med soloplate. Foto: SCANPIX
NY SKIVE: Damon Albarn er aktuell med soloplate. Foto: SCANPIXVis mer

Angrer ikke på at han ble heroinmisbruker

- Hva skulle jeg ha gjort? spør Damon Albarn.

(Dagbladet): Damon Albarn har de senere årene funnet tilbake til gamlebandet Blur, og var blant annet innom Oslo i fjor sommer på en vellykket turné.

I Blur-dokumentaren «No Distance Left to Run» fra 2010 avslørte imidlertid Blur- og Gorillaz-frontmannen at hele Blur var avhengige av heroin da de var på britpoptoppen på midten av 90-tallet.

Men på tross av at han i dokumentaren kalte den tiden for et personlig helvete, angrer han ikke på at han begynte.

- Jeg ser ikke på det som et feiltrinn. Det var en del av oppveksten min, det er hele poenget. Det var ikke slik at jeg gikk ut og letet etter heroin for å begynne med det. Det kom bare til meg. I mitt eget hjem. Hva skulle jeg ha gjort? Skulle jeg forlate det livet jeg levde og si nei? Da jeg prøvde det for første gang fant jeg ut at heroin var veldig behagelig. Og jeg ble veldig kreativ, sier Albarn i et intervju med Time Out Magazine.

Albarn er for tiden aktuell med soloskiva «Everyday Robots».

Vokalisten er i intervjuet nøye med å påpeke at det er mange år siden han har brukt stoffet, og at han ikke anbefaler noen å ta harde narkotiske stoffer, men i et intervju med Dagbladet i 2010 kunne han forsikre om at han ikke hadde pensjonert dopbruken, i alle fall ikke den gang.

- Jeg er ikke nykter. Å være nykter er ikke i min natur. Men jeg tar vare på meg selv. Jeg er en ansvarlig person, sa Albarn til Dagbladet.