- Angrer ingenting

- Mine meninger har vært kjent lenge, sier prinsesse Ragnhild etter gårsdagens oppsiktsvekkende TV 2-dokumentar. Burde hun holdt munn?

(Dagbladet.no) Gårsdagens dokumentar «Prinsesse i eksil» har vakt sterke reaksjoner. Stortingspolitikere og andre mener hun burde holdt munn mens slottet er tause. Hovedpersonen selv tar oppstyret med ro.

- Jeg angrer ingenting og mine meninger har vært kjent lenge, enten det gjelder min bekymring for monarkiets fremtid eller behovet for selvdisiplin blant de yngre familiemedlemmene. Å være medlem av kongefamilien er en rolle du aldri kan gå ut av - det er ikke en jobb, sier prinsesse Ragnhild til ukebladet Se og Hør.

I tv-programmet kom det fram at prinsessen mener det var en helt annen ting for henne å gifte seg borgerlig i 1953 enn for hennes to tantebarn på 90-tallet.

- Det er en litt annen kategori på ham (Erling Lorentzen red. anm). Han har jo skikkelig jobb og det, ....nei, sier prinsessen i dokumentaren om kongebarnas valg av ektefeller.

Hun fastholder at hun mener hvert ord hun sa i programmet, også det om at mye ville vært annerledes dersom kong Olav hadde levd lenger.

- Det står jeg ved. Far var opptatt av selvdisiplin i alle livets faser, sier prinsessen til ukebladet.

Kjenner dem ikke

Hun innrømmer at hun nok er gammeldags, samboerskap og barn utenfor ekteskap er hun lite begeistret for. Kronprins Haakon har som kjent en viss kjennskap til begge deler.

Uttalelsene kan tolkes som kritikk mot kongebarnas valg av ektefeller. Men noen karakteristikk av Ari Behn og kronprinsesse Mette-Marit vil ikke prinsessen ut med.

- Jeg aner ikke. Jeg kjenner så og si ikke Mette-Marit og Ari Behn, og da er det vanskelig å si noe. Vi har nesten aldri møtt hverandre, sier hun til Se og Hør.

STÅR PÅ SITT: Prinsesse Ragnhild angrer ingenting etter gårsdagens dokumentar.