Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Angrer på at han lurte pressen

Zahid Ali bløffet til media om at han ble overfalt. Planen var å skape blest om sommershowet sitt, men det gikk ikke som han hadde planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Hele opplegget ble veldig dumt, sa Zahid Ali til Dagbladet i går kveld.

Onsdag ettermiddag fikk Dagbladet og flere andre redaksjoner tips om at komikeren var blitt slått ned på torget i Tønsberg sentrum. En ukjent guttegjeng skulle stå bak. Alis manager Henriette Bugge og makker André Jerman bekreftet tipset og opplyste at de var på legekontoret i Tønsberg.

-  Han er helt blodig, det ser ikke bra ut, sa Jerman til Dagbladet.

Han fortalte at de var i Tønsberg for å promotere showet de skulle ha dagen etter, og gjettet på at guttegjengen hadde blitt provosert av den store båten, høye musikken og de lettkledde damene de tidligere på dagen hadde brukt i promoteringen. Zahid Ali gjentok historien da han ble trillet ut av legekontoret, i rullestol, for å møte journalistene.

Beklager bløffen

Men til tross for en blodig komiker, og bandasjene, var det noe som skurret både i Dagbladet og andre redaksjoner. Blant annet var det umulig å finne uavhengige vitner til hendelsen. Ingen medier publiserte historien. I går kveld innrømmet Ali bløffen.

-  Jeg ville gjøre noe spesielt før showet. Vi har planlagt det i en måned. Ideen var å fake at jeg ble slått ned og få Tønsbergs Blad til å dekke det. Vi skulle tulle med det på showet. Men så hørte jeg at VG, Dagbladet og NTB var her, og fikk panikk, forteller Ali. Han hadde gjort en avtale med legevakta om lån av rom. I fire timer ble han sminket for å se forslått ut.

-  Hadde du ingen etiske motforestillinger mot å lure pressen?

PÅ LEGEVAKTA: Fotografene knipser bilder av Zahid Ali når han trilles inn på legevakta i Tønsberg. FOTO: Pål Terje Støtvig
PÅ LEGEVAKTA: Fotografene knipser bilder av Zahid Ali når han trilles inn på legevakta i Tønsberg. FOTO: Pål Terje Støtvig Vis mer

-  Nei, ikke i forhold til Tønsbergs Blad. Jeg tenkte at det ikke var så mye pes for dem, sier han.

Likevel angret han så mye at han nesten ikke sov natt til torsdag.

-  Det var godt ment, men ble veldig flaut. Jeg beklager virkelig. Jeg skal tone det ned heretter, lover han.

Svært uvanlig

Fordi Tønsbergs Blad ikke gikk på limpinnen, gikk gårsdagens show som vanlig, uten volds- og rullestolvitser. Showet har fått nokså blandede kritikker hittil.

-  Hvis de må ty til slike triks for å få publikum, må showet være veldig dårlig, kommenterer Håkon Borud, nyhetsredaktør i Tønsbergs Blad.

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, mener episoden er uvanlig.

-  Mange strekker seg langt for å få oppmerksomhet. Men det du forteller nå er svært uvanlig. På lang sikt vil det svekke artisten, mener Kokkvold.