- Angrer på at jeg kalte Sidsel Wold for antisemitt

Men mannen bak protestgruppen mot NRK-korrespondenten vil fremdeles ha henne fjernet fra Midtøsten-dekningen.

KONTROVERSIELL: Sissel Wold har fått mange hatmeldinger og mange støttemeldinger for sin journalistikk fra Israel og Palestina. Foto: Line Fransson
KONTROVERSIELL: Sissel Wold har fått mange hatmeldinger og mange støttemeldinger for sin journalistikk fra Israel og Palestina. Foto: Line Fransson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Bengt Lindgren, mannen bak protestgruppen mot Sidsel Wolds dekning av Israel og Palestina, sier at han ikke burde ha kalt NRK-korrespondenten for antisemitt.

- Jeg var ganske irritert da jeg lagde gruppa og da skrev jeg at hun er antisemitt. Det var usaklig av meg å si det, men når en gruppe på Facebook har fått over 250 medlemmer, går det ikke an å endre navnet uten videre. Jeg kommer til å søke om å få fikset det, sier han til Dagbladet.

- Det er en karakteristikk som er ekstremt sterk, og som jeg angrer på.

- Wold peker seg ut
Mandag kveld ble en Facebook-gruppe med navn «Vi krever Sidsel Wold FJERNET! Hun er antisemitist! En skam for Norge» opprettet.

«Formålet med denne gruppen er å vise at jeg er lei av Sidsel Wold's sin anti semittistske og løgnaktige propagande som hun " spyr" ut på norsk riks tv», forklarte Lindgren i gruppebeskrivelsen.

Lindberg sier til Dagbladet at han synes det er synd at det også er kommet personangrep på siden.

- Men hvorfor gjøre det til en sak om person på den måten?

- Det er hun som er korrespondent i Israel. Det har vært mange journalister i NRK som driver propaganda for palestinerne, men Sidsel Wold peker seg ut.

- Hva er galt med dekningen til NRK?

- Jeg ønsker meg en mer nøytral dekning.

- Vi tar ikke side
- NRK har ingen oppfatning av hvem som har rett eller hvem som tar feil i den konflikten. Vi dekker konflikten utifra det som skjer og vi får kritikk fra begge sider, sier Stein Bjøntegård, som er nyhetsredaktør i NRK.

- Men det er ingen tvil om at vi har fått mer kritikk fra den israelvennlige siden enn fra den andre. De mener at vi er altfor opptatt av sivile liv i Gaza og på Vestbredden og at vi ikke ser faren og frykten blant sivile på den israelske siden, sier han.

- De mener også at vi ikke skjønner at Israel er et mer demokratisk land enn nabolandene i området.

Bjøntegård avviser den kritikken og nevner at NRK for eksempel har vært i Sderot, stedet som har vært mest utsatt for rakettangrep fra Gaza.

- Samtidig er det et faktum i den pågående konflikten at det ikke har vært noen drept på israelsk side, mens tallene stiger på palestinsk side og det er utgangspunktet vi må dekke det ut ifra.

- Viktigere å dekke Gaza
Sidsel Wold sier på mail fra Gaza at hun ikke ønsker å snakke mer om saken.

- Jeg har det travelt og er langt hjemmefra. Jeg synes det er viktigere å dekke Gaza enn å snakke om dette, skriver hun, men legger til at mengden sinte meldinger har avtatt etter at Dagbladet først skrev om facebookgruppen.

I går sa hun til Dagbladet at hatmailene bidrar til å gjøre jobben vanskeligere.

- Flere ganger har jeg tenkt at nei, jeg orker ikke å rapportere om Israel-Palestina lenger. Men igjen, det er svært viktig at vi følger med på hva som skjer av urett i dette området. 

HATGRUPPE: Denne Facebook-gruppa ble opprettet mandag kveld. Administratoren forklarer at formålet er å gi tydelig beskjed om at han er lei Wolds «antisemittistiske og løgnaktige propaganda». Skjermdump: Facebook
HATGRUPPE: Denne Facebook-gruppa ble opprettet mandag kveld. Administratoren forklarer at formålet er å gi tydelig beskjed om at han er lei Wolds «antisemittistiske og løgnaktige propaganda». Skjermdump: Facebook Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer