KONTROVERSIELL: Sissel Wold har fått mange hatmeldinger og mange støttemeldinger for sin journalistikk fra Israel og Palestina. Foto: Line Fransson
KONTROVERSIELL: Sissel Wold har fått mange hatmeldinger og mange støttemeldinger for sin journalistikk fra Israel og Palestina. Foto: Line FranssonVis mer

- Angrer på at jeg kalte Sidsel Wold for antisemitt

Men mannen bak protestgruppen mot NRK-korrespondenten vil fremdeles ha henne fjernet fra Midtøsten-dekningen.

(Dagbladet) Bengt Lindgren, mannen bak protestgruppen mot Sidsel Wolds dekning av Israel og Palestina, sier at han ikke burde ha kalt NRK-korrespondenten for antisemitt.

- Jeg var ganske irritert da jeg lagde gruppa og da skrev jeg at hun er antisemitt. Det var usaklig av meg å si det, men når en gruppe på Facebook har fått over 250 medlemmer, går det ikke an å endre navnet uten videre. Jeg kommer til å søke om å få fikset det, sier han til Dagbladet.

- Det er en karakteristikk som er ekstremt sterk, og som jeg angrer på.

- Wold peker seg ut
Mandag kveld ble en Facebook-gruppe med navn «Vi krever Sidsel Wold FJERNET! Hun er antisemitist! En skam for Norge» opprettet.

«Formålet med denne gruppen er å vise at jeg er lei av Sidsel Wold's sin anti semittistske og løgnaktige propagande som hun " spyr" ut på norsk riks tv», forklarte Lindgren i gruppebeskrivelsen.

Lindberg sier til Dagbladet at han synes det er synd at det også er kommet personangrep på siden.

- Men hvorfor gjøre det til en sak om person på den måten?

- Det er hun som er korrespondent i Israel. Det har vært mange journalister i NRK som driver propaganda for palestinerne, men Sidsel Wold peker seg ut.

- Hva er galt med dekningen til NRK?

- Jeg ønsker meg en mer nøytral dekning.

- Vi tar ikke side
- NRK har ingen oppfatning av hvem som har rett eller hvem som tar feil i den konflikten. Vi dekker konflikten utifra det som skjer og vi får kritikk fra begge sider, sier Stein Bjøntegård, som er nyhetsredaktør i NRK.

- Men det er ingen tvil om at vi har fått mer kritikk fra den israelvennlige siden enn fra den andre. De mener at vi er altfor opptatt av sivile liv i Gaza og på Vestbredden og at vi ikke ser faren og frykten blant sivile på den israelske siden, sier han.

- De mener også at vi ikke skjønner at Israel er et mer demokratisk land enn nabolandene i området.

Bjøntegård avviser den kritikken og nevner at NRK for eksempel har vært i Sderot, stedet som har vært mest utsatt for rakettangrep fra Gaza.

- Samtidig er det et faktum i den pågående konflikten at det ikke har vært noen drept på israelsk side, mens tallene stiger på palestinsk side og det er utgangspunktet vi må dekke det ut ifra.

- Viktigere å dekke Gaza
Sidsel Wold sier på mail fra Gaza at hun ikke ønsker å snakke mer om saken.

- Jeg har det travelt og er langt hjemmefra. Jeg synes det er viktigere å dekke Gaza enn å snakke om dette, skriver hun, men legger til at mengden sinte meldinger har avtatt etter at Dagbladet først skrev om facebookgruppen.

I går sa hun til Dagbladet at hatmailene bidrar til å gjøre jobben vanskeligere.

- Flere ganger har jeg tenkt at nei, jeg orker ikke å rapportere om Israel-Palestina lenger. Men igjen, det er svært viktig at vi følger med på hva som skjer av urett i dette området. 

HATGRUPPE: Denne Facebook-gruppa ble opprettet mandag kveld. Administratoren forklarer at formålet er å gi tydelig beskjed om at han er lei Wolds «antisemittistiske og løgnaktige propaganda». Skjermdump: Facebook
HATGRUPPE: Denne Facebook-gruppa ble opprettet mandag kveld. Administratoren forklarer at formålet er å gi tydelig beskjed om at han er lei Wolds «antisemittistiske og løgnaktige propaganda». Skjermdump: Facebook Vis mer