Angrer på jury-jobb

P3-programleder Kristin Wincents satt i juryen som nominerte Madrugada og kjæresten Robert Burås til årets Spellemenn i rock-klassen. Det angrer hun på i dag.

- Det var klossete, men godt ment, sier Wincents som er en av Norges mest profilerte kvinnelige rockejournalister. I tillegg til å lede Musikkmisjonen på P3 har hun blant annet vært programleder for Alarmprisen. Wincents var en av fem jurymedlemmer som stemte fram de fem bandene i kategorien for rock.

- Det er riktig at jeg var med i første runde, men jeg trakk meg da det skulle kåres en vinner. Jeg så at det var umulig når Madrugada var med, forklarer Wincents. Det er en storjury på 40 personer som stemmer fram vinnerne.

- Kjipt for Madrugada

- Jeg har god samvittighet fordi jeg ikke ga Madrugada noen flere poeng enn de andre, snarere tvert imot. Jeg er ikke dum. Alle vet at jeg er sammen med Robert, og jeg ville selvsagt aldri favorisert dem. Jeg styrer ikke med Madrugada på jobben, det er privatlivet mitt.

- Nettopp derfor er det vel ikke uproblematisk?

- Nei, men jeg så ikke for meg dette scenarioet. Men akkurat i dag føles det ikke uproblematisk. Det er jo ekstra kjipt om jeg har bidratt til at Madrugada føler de ikke fortjener prisen. De fikk jo flest stemmer fra jurymedlemmene - og framstår nå helt ufortjent i et tvilsomt lys. Og det er kjipt i forhold til de andre bandene som var nominert. Min personlige favoritt var JR Ewing, jeg tror faktisk ikke de hadde kommet med hadde det ikke vært for meg.

- Har du snakket med kjæresten din?

- Ja, jeg snakket med han i natt etter at de fikk prisen. Jeg har ikke fortalt det før fordi jeg ikke ville ødelegge gleden.

- Burde sagt fra

Andreas Gilhuus, juryformann i Spellemann-komiteen, mener det er umulig å kontrollere om noen av jurydeltakerne har artistforbindelser som kan legge føringer.

- Vi kan ikke gardere oss mot slike ting. Derfor står det også klart i brevet vi sender ut, at hver enkelt må si fra om de føler seg inhabile.

- Så Wincents burde sagt fra selv?

- Ja. Det er mulig at hun selv tolker det slik at hun klarer å bedømme dette objektivt, men jeg ser at det kan virke uheldig sett utenifra.

Wincents synes selv det hele er litt trist.

- Dette er ikke noen kul dag for meg. Men jeg sa ja takk til å bli med i juryen i ren og skjær glede over hvor utrolig bra norsk rock har blitt.

TRIST: Kristin Wincents er kjæreste med gitaristen i Madrugada, Robert Burås. Hun er lei seg hvis noen tror at prisen til Madrugada er ufortjent, fordi hun satt i juryen som stemte på de nominerte i klassen for rock. - Jeg trakk meg da vi skulle stemme på vinnerne, forklarer Wincents.