Angrer på kampen mot fildeling

Eks-direktør hopper av norsk platebransje.

PÅ TUR MED SIVERT: Per Eirik Johansen (t.v.) har nå blitt manager for blant andre Sivert Høyem. Her er de to sammen i Tyskland i 2002. FOTO; ANDERS GRØNNEBERG
PÅ TUR MED SIVERT: Per Eirik Johansen (t.v.) har nå blitt manager for blant andre Sivert Høyem. Her er de to sammen i Tyskland i 2002. FOTO; ANDERS GRØNNEBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Som direktør for EMI var Per Eirik Johansen (49) kanskje den flinkeste i norsk platebransje til å plukke opp nye talenter rundt årtusenskiftet. Han hjalp også artister som Lene Marlin, Madrugada og Sondre Lerche til en suksessrik karriere i utlandet.

Dessuten framstod han som en hard motstander av fildeling, og som en varm tilhenger av kopisperrer. I dag er Johansen ute av platebransjen, og i ferd med å starte en ny karriere som manager. Han mener platebransjens kamp mot fildeling og piratkopiering har vært fånyttes. Tidligere uttalelser - som blant annet likestilte fildeling med tyveri - har han i dag et avslappet forhold til. 

- Så lenge jeg fikk lønnen min fra EMI, følte jeg det som min jobb å av og til forsvare ting jeg egentlig ikke mente. Den jobben jeg ellers gjorde for selskapet og artistene var såpass tilfredsstillende at det var helt greit, sier han.

Manageren det nye plateselskapet49-åringen etablerte i sommer et managerselskap som har signert Sivert Høyem, og som er i ferd med å inngå avtaler med flere artister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.