Angrer på Try-forfalskning

Nå mister Runar Døving avisjobben.

FORFALSKET INNLEGG: Forbruksforsker Runar Døving får sterk kritikk etter å ha lurt Dagbladet trill rundt med en kronikk, der han utga seg for å være reklamemannen Kjetil Try. Foto: SIV SEGLEM
FORFALSKET INNLEGG: Forbruksforsker Runar Døving får sterk kritikk etter å ha lurt Dagbladet trill rundt med en kronikk, der han utga seg for å være reklamemannen Kjetil Try. Foto: SIV SEGLEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I helgen ble Dagbladet rundlurt av en innleggsskribent som utga seg for å være den kjente reklamemannen Kjetil Try.

Vedkommende hadde sendt en kronikk fra e-postadressen kjetiltry@gmail.com, hvor han hevdet at det er reklamen som kan redde Norge fra finanskrisen, ikke regjeringens krisepakker til bedrifter og banker.

Mister jobbenDen ekte Try er en god venn av Jens Stoltenberg, og begge gikk ut og tok sterk avstand fra kronikken. Etter hvert viste det seg at den egentlige avsenderen var den kjente forbruksforskeren Runar Døving.

- Jeg lette etter en posisjon hvor innlegget kunne komme fra, sier Døving til Dagbladet.no, på spørsmål om hvorfor han førte opp Try som forfatter.

Men nå slår spøken tilbake på ham selv. Døving er fast frilanser for Dagens Næringsliv. Men ifølge Kampanje.com vil han ikke få flere oppdrag fra dem på en stund.

- Saken har definitivt skadet Runar Døvings omdømme. Leserinnlegget han forfattet på vegne av «Kjetil Try» i Dagbladet var dumt, og får ham til å fremstå som useriøs. Han har begått en kardinalsynd ved å henvende seg som han gjør til publikum, som han rett og slett lurer, sier Trygve Aas-Olsen, redaksjonssjef for Dagens Næringslivs Etter Børs-avdeling, til Kampanje.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer