Angrer Vinje navneangrepet på Behn?

Svarer på dine spørsmål.

STILLER PÅ NETTMØTE: Spør Finn-Erik Vinje om språk, navnevalg og synet på kongehuset. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
STILLER PÅ NETTMØTE: Spør Finn-Erik Vinje om språk, navnevalg og synet på kongehuset. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den pensjonerte språkprofessoren Finn-Erik Vinje har hatt travle timer, etter at hans angrep på Ari Behn og Märtha Louises navnevalg ble kjent i Dagbladet.

I går deltok han i en rekke debatter, og trafikken til bloggen hans finnerikvinje.no var så stor at serveren knelte. I skrivende stund er den fremdeles nede.

Nå kan du selv sende spørsmål til Vinje. Hva er egentlig så galt med Emma Tallulah? Ligger det andre motiver bak utspillet? Og hadde han ventet at det skulle få så mye oppmerksomhet?

Dronning Tallulah?Det var i bloggen sin at Vinje først beskrev navnevalget som latterlig.

«Den nyfødte Emma Tallulah er tronarving - et stykke ute i rekken, riktignok, men likevel. Teoretisk foreligger altså den risiko - må Gud forbyde - at vi får et statsoverhode i Norge som heter dronning Emma Tallulah! Derfor, og av en rekke andre grunner, er det på tide å avskaffe monarkiet», skrev han.

Vinje påpekte i Dagbladet at han er pensjonist, og uten noen karrierehensyn å ta. På bloggen skriver han derfor hva han vil.

«Unnskyld, men må jeg ha lov til å falle besvimet om av latter? Og hvorav denne forkjærlighet for bokstaven h iutlyd?» skrev Vinje og fortsatte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer