Angret bittert på bok - skrev den om 23 år etter

Roy Jacobsen er klar med romanen «Anger» til høsten.

GAMMEL BOK BLE NY:  Forfatter Roy Jacobsen har irritert seg over sin egen roman «Virgo» siden den ble utgitt i 1988. Da han bestemte seg for å skrive den om, ble det en ny bok i stedet. Her er forfatteren på Cafe Stift i Lillehammer i forbindelse med Litteraturfestivalen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
GAMMEL BOK BLE NY: Forfatter Roy Jacobsen har irritert seg over sin egen roman «Virgo» siden den ble utgitt i 1988. Da han bestemte seg for å skrive den om, ble det en ny bok i stedet. Her er forfatteren på Cafe Stift i Lillehammer i forbindelse med Litteraturfestivalen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): I høst er forfatter Roy Jacobsen (56) klar med romanen «Anger». Boka, som han finpusser i disse dager, begynte han på for to år siden. Historien var likevel ikke ny for ham.

Forfatteren bestemte seg nemlig for å omskrive sin egen roman «Virgo» fra 1988, fordi den har irritert ham siden utgivelsen.

- Den boka ble aldri ordentlig ferdig. Det var ingen god følelse å gi den fra seg. Men jeg fikk et så godt tilbud fra Bokklubben at jeg ikke kunne si nei. Derfor kom boka ut et halvt år før jeg var ferdig med den. Det har irritert meg siden, sier Jacobsen.

Ble ny roman Dagbladet møter forfatteren på Lillehammer. Han er på Litteraturfestivalen, som en del av programmet. Tidligere i dag var Jacobsen i samtale med den finske forfatteren Kjell Westö, ettersom «byen» er sentral i begge forfatternes verker og tema under årets festival.

Selv om Jacobsen skulle gjøre en omskriving av «Virgo», utviklet prosjektet seg i annen retning enn han hadde tenkt. Etter å ha redigert bokas to første kapitler begynte den å leve sitt eget, nye liv.

- Åpningen er relativt identisk før  historien tar en ny vei. Det vil være mulig å kjenne igjen situasjoner og karaktertrekk, men det er blitt en helt ny roman. Jeg har ikke bestemt meg for om karakterene skal ha samme navn som i «Virgo» eller ikke. De er såpass forandret at de bør det, samtidig har de opphav i de tidligere, sier Jacobsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer