Aniello Arena (44) kombinerer skuespill med mordstraff

Nå får han ros under filmfestivalen i Cannes.

FÅR ROS: Italienske Aniello Arena omtales som «årets store gjennombrudd» under filmfestivalen i Cannes, og nevnes som en het kandidat til å vinne pris for beste mannlige skuespiller. Arena befinner seg imidlertid hjemme i Italia, der han sitter i fengsel. Foto: EPA / Scanpix
FÅR ROS: Italienske Aniello Arena omtales som «årets store gjennombrudd» under filmfestivalen i Cannes, og nevnes som en het kandidat til å vinne pris for beste mannlige skuespiller. Arena befinner seg imidlertid hjemme i Italia, der han sitter i fengsel. Foto: EPA / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Italienske Aniello Arena (44) roses opp i skyene for sin innsats i filmen «Reality» og nevnes som en sterk kandidat i kampen om prisen for beste mannlige skuespiller under den pågående filmfestivalen i Cannes.

Men dersom det går Arenas vei, er det lite sannsynlig at hovedpersonen selv møter opp for å motta prisen.

Han sitter nemlig fengslet for dobbeltdrap i hjemlandet Italia skriver Vanity Fair.

Første spillefilm Det er for hovedrollen i filmen «Reality», «Gomorrah»-regissør Matteo Garrone nyeste film, at Arena nå omtales som «årets store gjennombrudd» under filmfestivalen i Cannes.

Her spiller Arena en fiskehandler og familiemann fra Napoli som blir helt besatt på å delta i et «Big Brother»-aktig konsept.

Arena har tidligere spilt i en såkalt fengselsteatergruppe kalt Fortezza, men «Reality» er italienerens første spillefilm skriver Huffington Post.

20 år til livstid Da «Reality» i går ble vist under filmfestivalen i Cannes, var ikke hovedrolleinnehaveren til stede for å promotere filmen.

I stedet satt han i fengselet på en italienske øya Sardinia, der han har sittet siden begynnelsen av 90-tallet. Ifølge Vanity Fair soner han en straff på 20 år til livstid for dobbeltdrap.

- Vi fikk tillatelse til å ha ham med i «Reality», men han fikk ikke lov til å komme hit til Cannes, sier regissør Garrone ifølge Huffington Post.

Palme d'Or-kandidat «Reality» er også blant de 22 nominerte til Palme d'Or, eller Gullpalmen om du vil, og er eneste italienske film som kjemper om den gjeveste prisen under filmfestivalen.

Garrone mener likevel at det ikke er særlig vemodig for Arena at han ikke er til stede under filmfestivalen.

- Han er bare glad på vegne av filmen, sier regissøren og forklarer at den positive oppmerksomheten rundt filmen og hovedrolleinnehaveren medfører at Arena kan fortsette å kombinere skuespill med fengselsstraff.

REGISSØR: Den italienske regissøren Matteo Garrone var, i motsetning til hovedrolleinnehaveren, til stede i Cannes i går da filmen «Reality» ble vist.  Foto: Guillaume Horcajuelo / EPA / Scanpix
REGISSØR: Den italienske regissøren Matteo Garrone var, i motsetning til hovedrolleinnehaveren, til stede i Cannes i går da filmen «Reality» ble vist. Foto: Guillaume Horcajuelo / EPA / Scanpix Vis mer