Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Animert abort skapte tv-bråk i USA

«Family Guy»-episode tas av lufta.

IKKE EN HELT VANLIG FAMILIE: Family Guy er en av verdens mest populære animerte tv-serier, og styrer sjelden unna kontroverser. Foro: AP Photo/FOX/Scanpix
IKKE EN HELT VANLIG FAMILIE: Family Guy er en av verdens mest populære animerte tv-serier, og styrer sjelden unna kontroverser. Foro: AP Photo/FOX/Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Med tv-serier som «South Park» og «Family Guy» har grensene for hva som kan skildres i animert form på tv i USA stadig blitt flyttet.

Men nylig satte tv-kanalen Fox ned foten for en episode av «Family Guy» der en abortscene ble omtalt, melder Reuters.

Episoden ved navn «Partial Terms of Endearment», som var ment å komme på lufta neste sesong, vil i stedet bli utgitt på DVD.

- Grafisk og morbid
I den sensurerte episoden tar Lois Griffin, moren i huset, på seg oppgaven som surrogatmor for et par som ikke kan få barn på egenhånd. Når paret deretter blir drept i en bilulykke, står Lois overfor en tøff avgjørelse.

Egentlig skulle episoden ende uten at seerne får vite hva Lois bestemmer seg for, men seriens skaper Seth MacFarlane sørget for å la Lois' ektemann Peter stikke hodet inn på skjermen på slutten og si «hun tok en abort».

Hvorvidt selve aborten blir fremstilt på skjermen er uklart, men kilder som har sett episoden omtaler den ifølge Reuters som «veldig grafisk og veldig morbid».

Annonsehensyn
Det var av hensyn til mulige reaksjoner hos annonsekjøperne hos Fox at kanalen satte foten ned, sier Fox Entertainment-sjef Kevin Reilly til Reuters.

- Vi sensuerer ikke Seth. Det var en businessavgjørelse. Dette var et sårt tema i en sensitiv tid, sier Reilly, som videre uttaler at de på tiden for avgjørelsen var midt i en tøff diskusjon med klienter og at de «ikke trengte den hodepinen».

Ifølge MacFarlane er det helt greit at episoden ikke kommer på tv.

- Jeg er i en posisjon med Fox der jeg nå opplever en slags gullalder. Jeg stoler helt og holdent på Reillys avgjørelse, sier han til Reuters.

KONTROVERSIELL: Serieskaper Seth MacFarlane. Foto: AP Photo/Peter Kramer/Scanpix
KONTROVERSIELL: Serieskaper Seth MacFarlane. Foto: AP Photo/Peter Kramer/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling