Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Animert økodrama

Andre kapittel i sagaen om istidas forhistoriske dyr.

FILM: De iskalde heltene er tilbake - mammuten Manny, sabeltanntigeren Diego og dovendyret Sid, som er erkebergenser i stand-up-komikeren Dagfinn Lyngbøs stemmeleie. Otto Jespersen er tilbake som mammut og Svein Nordin som tiger også i «Istid 2».

Denne gangen er det intet mindre enn en økologisk katastrofe som truer våre animerte venner.

Den globale oppvarmingen medfører som kjent nedsmelting, ukontrollerte flommer og flodbølger. Isen krakelerer under føttene på dyra og vannet stiger.

Vannskrekk

Den tøffe sabeltanntigeren må avsløre at han egentlig har vannskrekk, og monsterbølgen er uavlatelig hakk i hæl på dyra som flykter mot redningen i et skip som har visse paralleller til Noahs ark. Ekle fiskemonstre med sylskarpe tenner og aggressivt humør er også en del av trusselbildet i filmen som innimellom kan bli litt i skumleste laget for de aller minste.

Her er en kjærlighetshistorie som introduserer et par nye, kvikke skikkelser. Mammuten Manny tror han er eneste gjenlevende eksemplar av arten helt til han treffer sitt feminine motstykke Ellie (Linn Skåber). Den dårlige nyheten er imidlertid at hun tror hun er ei pungrotte av samme slag som sine to kule brødre Eddie og Crash.

Tradisjonell

Kjærlighetshistorien er tåredryppende tradisjonell og i denne sammenhengen nesten en showstopper. Sidehistorien om det forhistoriske ekornet Scrats halsbrekkende jakt på eikenøtta har fått en mer framtredende plass her i toeren, og disse gagsene bidrar til å holde tempoet oppe og konsentrasjonen aktiv hos målgruppa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling