Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Animert toaletthumor slår an

Men ny film fra «Wallace & Gromit»-gjengen banker ikke Borat. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):

Animasjons-komedien «Flushed Away» («Nedenom og hjem igjen» på norsk) fikk en kjempestart på amerikanske kinoer i åpningshelgen.

Filmen, som er laget av den samme gjengen som stod bak «Wallace & Gromit og varulvkaninens forbannelse», spilte inn drøyt 126 millioner kroner. «Nedenom og hjem igjen» handler om en bortskjemte rotte som ved et uhell faller ned i toalettet. I kloakken under London oppdager han en helt ny verden.

«Nedenom og hjem» hadde imidlertid lite å stille opp med mot «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan».

Filmen spilte inn 173 millioner kroner, noe som er enda mer imponerende tatt i betraktning at filmselskapet valgte å gi den begrenset distribusjon. Testpublikummet hadde nemlig gitt filmen tommelen ned, og mente den var for smal for det amerikanske publikummet.

- Det er helt utrolig at testpublikummet kan være så viktig i bransjen, når de så ofte tar feil, sier filmens produsent Jay Roach til Los Angeles Times.

«Borat» har fått glimrende kritikk i amerikanske medier.

«Nedenom og hjem igjen» har premiere i Norge 8. desember, mens Borat blir å se på norske kinoer fra 17. november.

POPULÆR GJENG: Hugh Jackman og Kate Winslet er blant skuespillerne som er med i den amerikanske versjonen. Foto: FILMWEB
POPULÆR GJENG: Hugh Jackman og Kate Winslet er blant skuespillerne som er med i den amerikanske versjonen. Foto: FILMWEB Vis mer
VANT KINOKAMPEN: Borat var mer populær enn filmselskapet hadde våget å tro.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!