Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anita & Meg

Litt for overflatisk oppveksthistorie om britisk-indisk jente.

FILM: «Anita & Meg» handler om livet sett med et par 12-årige jenteøyne. De overflatiske, nesten karikerte refleksjonene er i og for seg morsomme, men en del åpenbare problemområder behandles her en tanke for fjærlett.

Jeg-personen som forteller fra sin dagbok, er britisk-indiske Meena (Chandeep Uppal), som vokser opp i en britisk småby på begynnelsen av 1970-tallet. Hun har forfatterambisjoner og skriver romantiske historier til ungpikebladet Jackie. Hennes velutdannete indiskfødte foreldre har større ambisjoner for henne.

De bor i slitne arbeiderklasseomgivelser. En dag flytter Anitas (Anna Brewster) familie inn i nabohuset. Hun er et par år eldre enn Meena, og får øyeblikkelig rollen som ideal: blond og beleven. Meena gjør alt for å bli en av «bertene» i gjengen rundt Anita. Med kulerunde øyne blir hun innviet i livets mysterier.

Rasismen florerer i miljøet, men mer som et ubehag enn som en trussel. Helt til en besøkende inder hos den gjestfrie familien blir overfalt av en ungdomsgjeng og etterlatt i grøftekanten for å dø. Meena overhører Anitas lattermilde beskrivelse av overfallet på «pakkisen».

Forholdet mellom de to venninnene er ikke beskrevet med særlig dybde rundt denne tragedien.

Filmen er basert på Meera Syals selvbiografiske roman fra 1996, og forfatteren har selv bidratt under filmatiseringen. Men resultat er dessverre litt for flatt og sjablongmessig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media