FALSK: Slik ser den falske reklamen ut. Foto: Skjermdump
FALSK: Slik ser den falske reklamen ut. Foto: SkjermdumpVis mer

Anita Skorgan i falsk slankereklame : - Det er helt ille. Jeg føler meg misbrukt

Anita Skorgan takket nei til en halv million kroner for å reklamere for et skjønnhetsprodukt. Nå har et bilde av henne dukket opp i en slankereklame.

(Dagbladet): Et bilde av Anita Skorgan fronter en reklame for et slankeprodukt som angivelig selges på nettet. Folkene bak den falske reklamen har imidlertid blingset på hvem det er de har valgt å bruke bilde av. I artikkelen skriver de nemlig at det er skuespiller Ingrid Bolsø Berdal som avslører «sin 'hemmelige' metode for hvordan hun gikk ned 5 kilo i uken».

- Det er helt ille. Jeg føler meg misbrukt, sier Anita Skorgan til Dagbladet.

LIK SKORGAN?: Den falske slankereklamen har mistolket Anita Skorgan for skuespiller Ingrid Bolsø Berdal. Foto: CraSH/imageSPACE
LIK SKORGAN?: Den falske slankereklamen har mistolket Anita Skorgan for skuespiller Ingrid Bolsø Berdal. Foto: CraSH/imageSPACE Vis mer

Skorgan forteller at det var en venn som gjorde henne oppmerksom på den falske reklamen.

- Han er en meget datakyndig mann, og han sa at det blir vanskelig å gjøre noe med reklamen fordi firmaet ikke finnes. Det er som en anonym postkasse et sted, så en kan jo bare tenke seg hvor mange de kan sende det ut til og lure.

- Opplever dette stadig oftere

Også VG blir misbrukt i reklamen som gir seg ut for å være en VG-artikkel. Digitalredaktør Ola Enger Stenberg i VG sier at dette er noe de har opplevd stadig oftere, spesielt det siste året.

- Dette er noe vi ser alvorlig på, og som vi forfølger i det øyeblikket vi blir gjort klar over det, sier Stenberg.

Han sier at det er viktig at brukerne er våkne når de klikker seg inn på nettsider slik at de ser om det er noe som skurrer.

Har takket nei til å fronte skjønnhetsprodukter tidligere

I reklamen som etterligner en VG-artikkel står det at Ingrid Bolsø Berdal gikk ned 17 kilo på fire uker.

Skorgan sier hun håper at kvinner som dette produktet er rettet mot ikke lar seg lure av slike annonser.

- Verken jeg eller Ingrid Bolsø Berdal har blitt spurt om å reklamere for disse produktene som antakelig bare er falske, og vi står i hvert fall ikke inne for det, sier Skorgan.

Sangeren forteller til Dagbladet at hun tidligere har blitt tilbudt en halv million kroner for å reklamere for skjønnhetsprodukter, men likevel takket nei.

- Jeg er i mot slankepress, kroppspress og det at man hele tiden skal være bedre en man er. Det er så utrolig mye press på det, og jeg vil ikke fronte det tullet der!

Ikke første gang det skjer

Dagbladet skrev tidligere i dag at Kronprinsesse Mette-Marit har blitt misbrukt i en lignende reklame. Denne reklamen var også for et slankeprodukt, og brukte bilder fra da kronprinsessen var gravid sammenlignet med et når hun ikke er gravid.

Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet, sier til NRK at de jobber med å få reklamen fjernet.