Anja hylles i britisk musikkpresse

Anja Garbarek mottas med skamros av engelske musikk-kritikere. Tre år etter at albumet «Balloon Mood» ble gitt ut i Norge, omtales Anjas plate som den mest interessante utgivelse så langt i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Anja er mildt sagt blid, forteller Truls Brodtkorb i plateselskapet BMG etter at Garbarek nå hylles av engelsk presse. Neil McCormick i velrespekterte The Telegraph har tidligere latterliggjort norsk musikk, uforståelig nok, men nå har «Balloon Mood» blidgjort ham:

«Det er feil å dømme «Balloon Mood» utifra geografiske begrensninger (eller kulturelle fordommer). Kombinasjonen av innovative sanger, uvanlige lydbilder og poetiske tekster lager en unik lydverden. Dette er utvilsomt årets mest interessante album så langt, hadde det ikke vært for at plata ble gitt ut i Norge i 1996.» Videre skamroses Jan Garbareks datter for sin krystallklare stemme og sine genuine pop-instinkter. McCormick konkluderer med at «... «Balloon Mood» er plata som kan sette Norge på det musikalske kartet. »

Også The Independent lar seg imponere av Anja Garbarek. I sin omtale av Anjas nå England-klare plate, sammenliknes den norske artisten med Bjørk og svenske Stina Nordenstam.

BLIDGJØR: Anja Garbarek gjør britiske fordommer til skamme

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer