Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anker dommen på 15 dagers fengsel

Tatt i 132km/t i 80-sonen.

Dommen fra midten av mai i år var oppsiktsvekkende fordi politiet i Nord-Trøndelag mente at 30 timer med såkalt samfunnstjeneste ville være tilstrekkelig. Dommeren, dommerfullmektig Henning Kristiansen ved Oslo tingrett, var nemlig ikke enig. Han skjerpet politiets påstand, og idømte Jespersen 15 dagers ubetinget fengsel.

Ifølge dommen vil tv-kjendisen også være uten førerkort i 11 måneder fra den dag dommen blir rettskraftig.

Har råkjørt før
Nå tyder mye på at dommen ikke blir rettskraftig på en stund. For nå skal det foreligge et ankeskriv fra Otto Jespersen: - Jeg har fått en henvendelse fra Oslo tingrett om at anke i saken er levert. Jeg regner med at tingretten har oversendt meg anken. I så tilfelle vil jeg gjennomgå denne neste uke, sier politiadvokat Rune Trana ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet. Det var i dette distriktet, nærmere bestemt i Hell-tunnelen mellom Hommelvik og Stjørdal, at Jespersen og hans bil ble registrert av en fotoboks 1. februar i år. Farten ble målt til 132 km/t. Fartsgrensen i tunnelen er 80 km/t.

Ettersom komikeren var bøtelagt for å ha vært for tung på gasslabben både i 2005 og 2004 - og fordi den nye fartsovertredelsen skjedde inni en tunnel - ble han denne gang dømt til fengsel.

Må gjennom nåløye
- Jeg ønsker ikke å snakke med Dagbladet om denne saken, var alt Otto Jespersen ville si i går. Han skal altså nå - innen ankefristens utløp - ha funnet at han ikke aksepterer å gå i fengsel for fartsovertredelsen. Det er imidlertid ikke sikkert at Jespersen får det som han vil. Selve ankespørsmålet vil bli endelig avgjort av lagmannsrettens kjæremålsutvalg - som enten kan forkaste anken eller akseptere at Jespersen får prøve saken for lagmannsretten. Dersom komikeren får medhold, vil rettssaken neppe kunne foregå før til høsten.

ANKER FARTSDOM: Otto Jespersenskal ha anketfartsdommen fra tidligere i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling