Anklager kjent teater for å jukse med rollelista

- Følte meg tvunget til å trekke meg.

KRITISK: «Engler & Demoner»-stjerna Thure Lindhardt stiller seg kritisk til at Betty Nansen Teatret promoterte en kommende forestilling med hans navn og bilde, selv om de ifølge Lindhardt visste godt at han ikke skulle spille i den. Foto: Stella Pictures
KRITISK: «Engler & Demoner»-stjerna Thure Lindhardt stiller seg kritisk til at Betty Nansen Teatret promoterte en kommende forestilling med hans navn og bilde, selv om de ifølge Lindhardt visste godt at han ikke skulle spille i den. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den danske skuespillerstjerna Thure Lindhardt (39) går hardt ut mot Betty Nansen Teatret i København.

«Teatret har solgt en forestilling ved å bruke mitt navn, vel vitende om at jeg ikke kunne medvirke», hevder han.

- Uventet overraskelse I helga sendte teatret ut en pressemelding om at Lindhardt likevel ikke ville være å se i forestillingen «Mefisto», fordi skuespilleren skulle medvirke i en TV-serie, skriver Berlingske.

- På Betty Nansen Teatret kom Thure Lindhardts avgjørelse som en stor og uventet overraskelse, sier teatersjef Henrik Hartmann, og videre:

- I ettertid har vi gjort alt som sto i vår makt, blant annet å flytte spilleperioden, for at Thure kunne medvirke i både forestillingen og TV-serien, men vi har innsett at vi er tvunget til å finne en annen løsning.

- Forstår ikke Ifølge skuespilleren selv har teatret imidlertid vært klar over at han ikke skulle spille i stykket siden i vår. Det skriver den danske stjerna selv på sin Facebook-side.

«Jeg er orientert om at teatret skrev dette på lørdag, og sendte ut en mail til alle som har kjøpt billetter, om at jeg i siste øyeblikk, helt uventet og like før prøvestart, har trukket meg fra rollen. Det forstår jeg ikke. Allerede i vår gjorde jeg teatret oppmerksom på, også under et personlig møte, at jeg av flere konfidensielle årsaker følte meg tvunget til å trekke meg. Og kontraktforhandlingene hadde på dette tidspunktet ikke begynt», skriver Lindhardt, og videre:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer