Anklager kjent teater for å jukse med rollelista

- Følte meg tvunget til å trekke meg.

KRITISK: «Engler & Demoner»-stjerna Thure Lindhardt stiller seg kritisk til at Betty Nansen Teatret promoterte en kommende forestilling med hans navn og bilde, selv om de ifølge Lindhardt visste godt at han ikke skulle spille i den. Foto: Stella Pictures
KRITISK: «Engler & Demoner»-stjerna Thure Lindhardt stiller seg kritisk til at Betty Nansen Teatret promoterte en kommende forestilling med hans navn og bilde, selv om de ifølge Lindhardt visste godt at han ikke skulle spille i den. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Den danske skuespillerstjerna Thure Lindhardt (39) går hardt ut mot Betty Nansen Teatret i København.

«Teatret har solgt en forestilling ved å bruke mitt navn, vel vitende om at jeg ikke kunne medvirke», hevder han.

- Uventet overraskelse I helga sendte teatret ut en pressemelding om at Lindhardt likevel ikke ville være å se i forestillingen «Mefisto», fordi skuespilleren skulle medvirke i en TV-serie, skriver Berlingske.

- På Betty Nansen Teatret kom Thure Lindhardts avgjørelse som en stor og uventet overraskelse, sier teatersjef Henrik Hartmann, og videre:

- I ettertid har vi gjort alt som sto i vår makt, blant annet å flytte spilleperioden, for at Thure kunne medvirke i både forestillingen og TV-serien, men vi har innsett at vi er tvunget til å finne en annen løsning.

- Forstår ikke Ifølge skuespilleren selv har teatret imidlertid vært klar over at han ikke skulle spille i stykket siden i vår. Det skriver den danske stjerna selv på sin Facebook-side.

«Jeg er orientert om at teatret skrev dette på lørdag, og sendte ut en mail til alle som har kjøpt billetter, om at jeg i siste øyeblikk, helt uventet og like før prøvestart, har trukket meg fra rollen. Det forstår jeg ikke. Allerede i vår gjorde jeg teatret oppmerksom på, også under et personlig møte, at jeg av flere konfidensielle årsaker følte meg tvunget til å trekke meg. Og kontraktforhandlingene hadde på dette tidspunktet ikke begynt», skriver Lindhardt, og videre:

«Teatret har solgt en forestilling ved å bruke mitt navn, vel vitende om at jeg ikke kunne medvirke. Nå kritiserer de meg for å trekke meg i siste øyeblikk, noe som ikke er sant, og er det ikke teatret som bør kritiseres for å i månedsvis ha annonsert med mitt navn på plakaten, når de var 100 prosent klar over at jeg ikke kunne spille den rollen?»

- Vil ikke krangle i media Lindhardt har en solid karriere bak seg, og er kjent fra filmer som «Pelle Erobreren» (1987) og «Engler & Demoner» (2009). Han hadde også en rolle i en av «Fast & Furious»-filmene.

Når Berlingske spør stykkets regissør og teatrets andre sjef, Peter Langdal, om hvor lenge de har visst at Lindhardt ikke skulle medvirke, svarer han følgende:

I NORGE: Thure Lindhardt på Filmfestivalen i Haugesund i 2005, i forbindelse med filmen «Nordkraft», sammen med regissør Ole Christian Madsen og skuespiller Signe Egholm Olsen.
Foto : Øyvind Sætre / Dagbladet
I NORGE: Thure Lindhardt på Filmfestivalen i Haugesund i 2005, i forbindelse med filmen «Nordkraft», sammen med regissør Ole Christian Madsen og skuespiller Signe Egholm Olsen. Foto : Øyvind Sætre / Dagbladet Vis mer

- Altså, det er teknikaliteter, og jeg vil ikke krangle om det i media. Men alle parter håper hele tida at det kan ordnes. Som regel løser sånne ting seg, tross alt. Men noen ganger må du bare innse at det ikke kan ordnes, og det kan det bare ikke denne gang.

Teatersjefen er tydelig på at han ikke synes dette kan kalles falsk varebetegnelse.

- Det har skjedd tidligere at noe alle drømmer om ikke kommer til å skje. Thure ville jo også gjerne at det skulle gå. Det er selvsagt ergerlig at det ikke ordnet seg, men det er jo likevel et fantastisk cast, sier Langdal.

STJERNEKOLLEGER: Skuespiller Thure Lindhardt (t.h.) sammen med «Engler & Demoner»-kollegene Nikolaj Lie Kaas (f.v.), Dan Brown, Tom Hankse, Ayelet Zurer, Ewan McGregor og regissør Ron Howard. Foto: AP / NTB scanpix
STJERNEKOLLEGER: Skuespiller Thure Lindhardt (t.h.) sammen med «Engler & Demoner»-kollegene Nikolaj Lie Kaas (f.v.), Dan Brown, Tom Hankse, Ayelet Zurer, Ewan McGregor og regissør Ron Howard. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer