<strong>RETTSAK:</strong> Michael Jackson på vei til sin egen rettsak sammen med moren Katherine Jackson, faren Joe Jackson og broren Jermaine Jackson da Jackson var tiltalt for overgrep mot flere mindreårige barn. Foto: AP
RETTSAK: Michael Jackson på vei til sin egen rettsak sammen med moren Katherine Jackson, faren Joe Jackson og broren Jermaine Jackson da Jackson var tiltalt for overgrep mot flere mindreårige barn. Foto: AP Vis mer

Michael Jackson:

Anklager Michael Jackson for overgrep i ny dokumentar

I 2005 ble han frikjent for overgrep. Nå vekkes anklagene nok en gang til live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Michael Jackson opplevde gjennom sitt liv opptil flere anklager om overgrep.

Stjerna døde i 2009, men siden den gang har opptil flere dokumentarer, bøker og liknende om stjerna blitt sluppet. Interessen rundt den mest suksessfulle artisten gjennom tidene vil altså ingen ende ta.

Spesielt hans forhold til unge gutter har vekket interessen til mange i flerfoldige år. I 2003 risikerte stjerna blant annet 24 års fengsel for seksuelle overgrep mot en mindreårig gutt. Da var det en 13 år gammel kreftsyk gutt det var snakk om. Han trakk imidlertid anklagene tilbake, og benektet det hele.

Ny dokumentar

Nå vekkes anklagene mot Jackson til live nok en gang, i forbindelse med premieren av dokumentarfilmen «Leaving Neverland». Dokumentaren skal fokusere på to angivelige offer, og hvordan de skal ha blitt seksuelt misbrukt av Jackson, ifølge Rolling Stone.

«Da Michael Jackson var på sitt beste i karrieren innledet han et forhold med to gutter på sju og ti år, og familiene deres. Nå i 30-åra forteller de historien om hvordan de ble seksuelt misbrukt av Jackson, og hvordan de kom seg over det, sier filmens synopsis», ifølge nettsida.

De som forvalter Michael Jackson sin arv avviser imidlertid anklagene som kommer fram i filmen om Michael Jackson. De mener at produksjonen bare er opptatt av å tjene penger ved å misbruke Michael Jackson sitt navn.

Begge guttene, som skal være med i dokumentaren, skal også ha vitnet i retten og sagt at Jackson aldri gjorde noe upassende med dem.

- Denne såkalte «dokumentarfilmen» er bare en annen av mangfoldige grunnløse påstander. Det er forbløffende hvordan noen troverdige filmskapere har villet involvere seg i dette prosjektet, sier en representant for eiendommen.

Dokumentarfilmen, i to deler, har premiere under Sundance Film Festival i 2019.

Var i retten

Det var i 2005 rettssaken mot Michael Jackson ble avholdt. Da sa tiltalen at Jackson skal ha begått overgrep mot barn, drevet med utpressing, bortføring, ulovlig innesperring og skjenking av alkohol til mindreårige.

Der skal det blant annet ha blitt vist en annen film «Living with Michael Jackson» laget av den britiske journalisten Martin Bashir.

<strong>PÅKJENNING:</strong> Rettsaken ble trolig en stor pålasting for Jackson da det sto på som verst i 2005. Foto: AP
PÅKJENNING: Rettsaken ble trolig en stor pålasting for Jackson da det sto på som verst i 2005. Foto: AP Vis mer

En av scenene viste Jackson hånd i hånd med en da 15 år gammel gutt. Gutten og hans bror vitnet for åpen rett, selv om aktoratet ønsket at de skulle vitne for lukket rett.

Forsvareren til Jackson, Thomas Mesereau Jr., mente nemlig at brødrenes identitet allerede var kjent gjennom dokumentaren.

Mente han så et overgrep

Også barnestjerna Macaulay Culkin, kjent fra «Hjemme Alene»-filmene vitnet i retten den gang. Han var stevnet som vitne for Michael Jackson-leiren.

- Anklagene mot Michael Jackson er fullstendig latterlige, sa Culkin ifølge nyhetsbyrået AP.

I retten fortalte Culkin at han skal ha delt seng med Jackson opptil flere ganger på nittitallet, men avviste at stjerna hadde forgrepet seg på han.

Det var en tidligere ansatt på Jacksons eiendom, som hevdet under ed at han hadde sett Jackson forgripe seg på Culkin. Den tidligere ansatte fortalte i retten at han hadde sett Jackson beføle Culkin i skrittet da gutten bare var 11-12 år gammel.

Dette var bare noen av anklagene som ble rettet mot stjerna.

Rettssaken pågikk over flere uker, men mandag 13. juni 2005 ble Michael Jackson frifunnet på alle punkter. Juryen var enig i at kjennelsen var rettferdig, og Jackson jublet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer