KOMMENTARER

Anklager NATO for krigshissing

Tysklands utenriksminister utfordrer kansler Merkel, og vil ha en mykere linje overfor Russland.

KRIGSDANS: Polske soldater under NATO-øvelsen som ble avsluttet i forrige uke. Foto: Kay Nietfeld/dpa/Scanpix
KRIGSDANS: Polske soldater under NATO-øvelsen som ble avsluttet i forrige uke. Foto: Kay Nietfeld/dpa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Den tyske utenriksministeren tar også til orde for å avvikle sanksjonene mot Russland. Utspillet er uttrykk for uenighet i Tyskland mellom kansler Merkels kristeligdemokrater, og utenriksminister Steinmeiers sosialdemokrater når det gjelder forholdet til Russland.

Det er den nylig avsluttede NATO-øvelsen i Polen som den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier mener var krigshissende. Øvelsen var den største siden Den kalde krigen, talte 31 000 soldater, og hadde deltakere fra 24 land. Meningen med øvelsen var å demonstrere for Russland at NATO har både vilje og evne til å stå imot russisk militær aggresjon. I de baltiske landene og i Polen er frykten for russisk aggresjon blitt større etter den russiske annekteringen av Krim-halvøya, og Russlands rolle i borgerkrigen i Øst-Ukraina.

Det var i søndagens utgave av Bild Am Sonntag Steinmeier kom med sine kommentarer:

- Det vi bør unngå idag er å fyre opp under situasjonen med å hisse til krig og gå med trampende støvler, sa Steinmeier.

Steinmeiers utspill legger et ytterligere press på forbundskansler Angela Merkel for å stanse sanksjonene mot Russland. USAs og EUs formelle posisjon er at Russland må etterfølge Minsk - 2 avtalen om Ukraina, før sanksjonene kan heves. Men Merkel er presset av mange EU-land som vil ha en oppmyking av straffe-politikken mot Russland. Tidsskriftet Der Spiegel har tidligere skrevet at Merkels kontor jobber med en strategi for gradvis å heve sanksjonene hvis Russland gradvis gjennomfører Minsk - 2 avtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer