«Kode rød: Kampen for det vakre»

Anklager Sverige: - Skummelt

Etter å konsekvent ha unngått å kommentere Sveriges coronastrategi, velger assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad nå å gjøre det i sin nye bok. Blant annet anklager han dem for «cherry picking».

NY BOK: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad kommenterer Sveriges coronastrategi i ny bok. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY BOK: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad kommenterer Sveriges coronastrategi i ny bok. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag lanseres boka til Espen Rostrup Nakstad - «Kode rød: Kampen for det vakre». Den assisterende helsedirektøren vil nå benytte muligheten til å lære av pandemien. Selv har han lært at sosiale medier ikke egner seg til å diskutere pandemi.

- Det har vært mye hets og kritikk i sosiale medier, og det har i stor grad ført til at jeg har sluttet å følge med i sosiale medier, egentlig. Jeg har vel kommet fram til at sosiale medier ikke er et egnet forum for å diskutere pandemi, og ser at mange av dem som har gjort det, har stått i stormer som de kanskje kunne ha vært foruten, sier Nakstad til Dagbladet.

- Når kom du fram til det?

- Jeg synes at mye endret seg utover høsten 2020, etter The Great Barrington Declaration ble debattklimaet vesentlig hardere. Til tross for at debatt i utgangspunktet er positivt, og ofte avgjørende for å ta gode beslutninger, så er ikke alltid debattklimaet formålstjenlig. Det har også vært ganske hard ordbruk i mange kronikker som har blitt publisert i avisene, hvor helsemyndighetene blant annet har blitt stemplet som autoritære.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer