Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anklager Toffen for svertekampanje

- Rakket ned på Quart i brev til utenlandske bandkontakter, hevder Quart-styret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at Toffen Gunnufsen har fått kraftig kritikk for å lansere sitt nye, konkurrerende prosjekt Hovefestivalen mens han ennå er Quart-sjef, har festivalledelsen de siste dagene hatt møter om Gunnufsens framtid i selskapet.

Drøftingene har ifølge en pressemelding i kveld ført til at han formelt skal fortsette ut sin oppsigelstid til 1. november. Ifølge styreleder Magne Aasheim Knudsen er alle planer om søksmål nå «lagt på is», og Gunnufsen skal bruke resten av tida som Quart-topp til å avslutte administrative oppgaver etter årets festival.

- Kunne mistet flere band

Men samtidig som den tilsynelatende pragmatiske og fredelige løsningen ble offentliggjort i dag, fyrer Quart-styrelederen av nye, kraftige beskyldninger mot Toffen.

- Quartfestivalen sto i fare for å falle ut av turneplaner etter at Gunnufsen i begynnelsen av august sendte sine internasjonale kontakter et brev der han omtaler Quart negativt, samtidig som han presenterer Hove-festivalen som Norges ledende festival, skriver Aasheim Knudsen i en pressemelding.

Ifølge ham kunne brevet fått alvorlige konsekvenser for Quarten.

- Hva skrev han i brevet?

- Jeg vil ikke kommentere dette utover det som står i pressemeldingen. Av oss ble innholdet oppfattet som negativt, sier Aasheim Knudsen til Dagbladet.no.

image: Anklager Toffen for svertekampanje

- Hvilke «internasjonale kontakter» er det snakk om?

- Han har vært i kontakt med våre agenter, mer vil jeg ikke si.

- Toffen rydder opp selv

Styrelederen antyder i pressemeldingen at Gunnufsen nå selv skal ta ny kontakt med de omtalte bandkontaktene for å gi en betraktning rundt festival-Norge som er mer fordelaktig for Quart.

- Vi i styret er til enhver tid opptatt av festivalens beste. I dette tilfellet ser vi det som hensiktsmessig at Toffen selv rydder opp i de misforståelser som har oppstått, uttaler Aasheim Knudsen.

«Toffen Gunnufsen skal ikke ha noe med booking av artister til neste års Quartfestival å gjøre», understreker festivalstyret.

Gunnufsen selv opplyser at han i dag ikke vil kommentere beskyldningene om svertekampanjen eller andre forhold knyttet til konflikten med sin «gamle» festival overfor Dagbladet.no.

Full rockekrasj

- REKLAMERTE FOR KONKURRENT: Quart-styret hevder Toffen for bare noen dager siden sendte et brev til utenlandske Quart-kontakter der han rakket ned på festivalen, og markedsførte sitt nye konsept i stedet. Foto: SCANPIX
- REKLAMERTE FOR KONKURRENT: Quart-styret hevder Toffen for bare noen dager siden sendte et brev til utenlandske Quart-kontakter der han rakket ned på festivalen, og markedsførte sitt nye konsept i stedet. Foto: SCANPIX Vis mer

Som følge av Toffens dramatiske farvel med Quart går det mot tidenes festivalduell i Norge neste sommer.

Svein Bjørge i Hovefestivalen opplyste til Dagbladet.no på tirsdag at den nye utfordreren har planlagt avvikling 2.-6. juli. Sjansen for at datoene flyttes skal være liten. I kveld forteller styreleder Aasheim Knudsen i Quart til Dagbladet.no at hans festival i 2007 skal gå av stabelen 3.-7. juli.

Som om ikke den norske rockebataljen er nok, kommer både Kristiansands festivalstolthet og konkurrenten i Arendal til å kollidere brutalt med selveste Roskildefestivalen, som varer fra 5.-8. juli, men som inviterer de mest hardbarkede rockerne til fest i Danmark allerede fra 1. juli.