Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anklager U2 for å ha reist ny mur i Berlin

Sikkerhetsmessige årsaker, hevder MTV.

PRØVDE Å FÅ ET GLIMT: Men arrangør MTV hadde sikret området rundt konsertstedet godt. For godt, mener en del kritikere, som syntes stengslene minnet mest av alt om den gamle muren i Berlin. FOTO: SCANPIX/AP
PRØVDE Å FÅ ET GLIMT: Men arrangør MTV hadde sikret området rundt konsertstedet godt. For godt, mener en del kritikere, som syntes stengslene minnet mest av alt om den gamle muren i Berlin. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

||| (Dagbladet.no): I går spilte U2 en gratis minikonsert i Berlin foran Brandenburger Tor. Anledningen var 20-årsjubileet for riving av muren, og at det irske bandet var i byen for å plukke opp pris under MTV European Music Awards.

10 000 publikummere hadde troppet opp for å se bandet, men skuelystne som ikke hadde billett ble skuffet.

De ansvarlige for konserten hadde nemlig stengt av området med et to meter høyt jerngjerde, som igjen dekket av en hvit presenning, slik at folk ikke kunne se hva som skjedde på scenen.

- Fullstendig latterlig
Ifølge nyhetsbyrået AP var både innbyggere i Berlin og turister opprørte over at det var satt opp stengsler til en konsert som i utgangspunktet skulle feire murens fall.

- Det er fullstendig latterlig at de blokkerer utsikten. Jeg trodde det var en gratis konsert, men MTV vil sikkert at folk skal se det på tv for å få høyere tall, sier U2-fan Louis-Pierre Boily (23) til nyhetsbyrået.

Ifølge AP forsøkte flere fans å rive ned presenningen før konsertstart.

Deler av konserten ble sendt på tv som en del av MTVs European Music Awards, der U2 også vant pris for beste liveband.

- Ingen mur
MTV slapp i går kveld en uttalelse, der de forklarte at stengslene var satt opp av sikkerhetsmessige årsaker.

- MTV jobbet tett med vår lokale promotør, myndighetene og politiet i Berlin for å lage en sikkerhetsplan. I den forbindelse satte vi opp et midlertidig sikkerhetsgjerde rundt området.

- Vi bygde på ingen måte en «mur» av noe slag rundt U2-produksjonen.

Selve konserten med U2 varte i en drøy halvtime. Jay-Z var også gjest på scenen for en felles framføring av Bob Marleys «Get Up, Stand Up».

GRATISKONSERT: Settet til U2 varte i en drøy halvtime. Foto: EPA/ROBERT SCHLESINGER
GRATISKONSERT: Settet til U2 varte i en drøy halvtime. Foto: EPA/ROBERT SCHLESINGER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media