Anklageren skal snakke ut

Mandag skal Virginia Giuffre snakke ut i et intervju med BBC. Giuffre har tidligere hevdet å ha blitt tvunget til å ha sex med prins Andrew.

To uker etter at prins Andrew ble grillet på BBC, sendes det et intervju med anklageren Virginia Giuffre. Foto: NTB Scanpix
To uker etter at prins Andrew ble grillet på BBC, sendes det et intervju med anklageren Virginia Giuffre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag kveld melder BBC at kvinnen som har hevder at hun ble tvunget til å ha sex med prins Andrew da hun var 17 år gammel, Virginia Giuffre, stiller til et lengre TV-intervju.

BBC presiserer at intervjuet ble gjort før prins Andrew stilte til det mye omdiskuterte intervjuet, som ble sendt for omkring to uker siden.

NEKTER: Prins Andrew hevder at han ikke kan huske å ha møtt Virginia Giuffre. Giuffre har forklart at hun ble tvunget til å ha sex med Andrew. Video: Newsnight, BBC Vis mer

Snakker ut

I intervjuet svarte Andrew på spørsmål om sitt vennskap til Jeffrey Epstein, samt anklagene som er blitt rettet mot ham.

- Jeg kan ikke erindre å ha møtt denne kvinnen. Overhodet ikke, sa Andrew på direkte spørsmål om anklagene.

Giuffre har vitnet at hun ble tvunget til å ha sex med prins Andrew tre ganger mellom 2001 og 2002. Hendelsene skal ha funnet sted i London, New York og på Epsteins private øy.

- Det var ei virkelig skremmende tid i livet mitt. Han vet hva som skjedde, og jeg vet hva som skjedde. Det er bare en av oss som forteller sannheten, sier Giuffre i programmet som sendes mandag.

BBC har foreløpig ikke frigitt flere sitater fra intervjuet med Giuffre.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Epstein døde

I august ble milliardæren Jeffrey Epstein funnet død i fengselet der han var innsatt, tiltalt for menneskehandel og seksuelle overgrep mot mindreårige. Epstein nektet straffskyld.

Både Andrew og Buckingham Palace har kategorisk benektet anklagene mot prinsen. Etter BBC-intervjuet har prinsen uttalt at han er villig til å bidra til en eventuell etterforskning mot ham.

Giuffre hevder blant annet å ha møtt Andrew i London 10. mars 2001. Andrew hevder derimot at han var på en pizzarestaurant med dattera den aktuelle kvelden.

Bilde

Det finnes også et bilde av at Andrew holder rundt Giuffre. Fotograferingen skal ha funnet sted hjemme hos Epsteins ekskjæreste, Ghislaine Maxwell.

Andrew hevder å ikke huske dette.

- Våre undersøkelser har ikke klart å bekreftet hvorvidt bildet er manipulert, fordi det er et bilde av et bilde av et bilde.

Andrew sier også at han ikke kan huske å ha oppholdt seg i den aktuelle etasjen, at han ikke var kledd som han vanligvis ville vært dersom han befant seg i London og at «man ikke kan være sikre på at det er hans hånd» på bildet.

- Jeg kan ikke forklare det aktuelle bildet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer