Anklages for å være rasist

Johnny Rotten angrep Bloc Party-vokalist.

(Dagbladet.no): Lørdagens møte mellom Bloc Party-frontfigur Kele Okereke og Sex Pistols-legende John «Johnny Rotten» Lydon endte i stygge sår, blåmerker og en sprekk i leppa til førstnevnte, skriver The Guardian.

De to musikerne traff hverandre bak scenen på helgens Summercase-festival i Barcelona, der Sex Pistols var en av hovedattraksjonene.

Rasistisk tirade

Gjennom sin pressetalskvinne Janine Bullman forteller Okereke, som er av nigeriansk herkomst, at han gikk bort til den aldrende punkeren for å forhøre seg om muligheten for en gjenforening av Public Image Ltd, bandet Lydon dannet etter Sex Pistols ble oppløst i 1978.

Lydon svarte da, ifølge Okereke, med en rasistisk tirade som både var «skremmende og aggressiv», og som inkluderte utsagnet «your problem is your black attitude».

Deretter skal tre personer i Lydons følge ha gått til fysisk angrep på Bloc Party-vokalisten.


- Jeg er skuffet

Flere andre artister var vitner til opptrinnet. Yannis Philippakis og Ricky Wilson, vokalister i henholdsvis Foals og Kaiser Chiefs, var blant de som grep inn for å forsvare Kele Okereke.


Ifølge Metro
mener vitner at John Lydon og gjengen hans oppførte seg som «rasistiske bøller». Sikkerhetsvakter ved festivalen klarte til slutt å bryte opp slagsmålet, men det var først etter at Okereke hadde fått synlige skader.

ANGREPET: Bloc Party-vokalist og gitarist Kele Okerekes møte med John Lydon var alt annet enn hyggelig. Det endte i blåmerker, sår og en sprukket leppe. Foto: STELLA PICTURES
ANGREPET: Bloc Party-vokalist og gitarist Kele Okerekes møte med John Lydon var alt annet enn hyggelig. Det endte i blåmerker, sår og en sprukket leppe. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

- Det er ikke det fysiske angrepet som er poenget, selv om det var uprovosert. Poenget at rase ble trukket inn så fort. En som er så respektert og intelligent som Lydon burde vite bedre enn å bringe rase på banen, eller omgås med og oppmuntre folk med så trangsynte holdninger. Jeg er skuffet over at en jeg satte så høyt viste seg å være så intolerant, sier Okereke i en pressemelding.

Angrepet skal være politianmeldt i både Spania og Storbritannia. John Lydon har foreløpig ikke kommentert hendelsen.

Anklages for å være rasist
PUNK-LEGENDE: John «Johnny Rotten» Lydon frontet først Sex Pistols. Deretter dannet han Public Image Ltd, et av Bloc Party-vokalist Kele Okerekes favorittband.