Anklages for dyremishandling

Ber om at Michael Jackson etterforskes.

(Dagbladet.no): Dyreverngruppen Peta har sendt brev til amerikanske myndigheter, der de ber om at det blir sett på anklager om dyremishandling på Michael Jacksons hjemsted Neverland.

Peta-talskvinne Lisa Wathne sier ifølge BBC at hun har sett bilder av dyr omringet av dammer av urin.

- Vi har hørt rykter om at ansatte ikke får betaling, at dyrene ikke får mat og at det ikke finnes noen lagre av mat på stedet, sier hun.

Ifølge BBC skal det være sjiraffer, elefanter og krokodiller på ranchen, som Jackson kjøpte i 1988.

- Vi har bedt landbruksdepartementet om å undersøke saken. Hvis de konkluderer med at dyrene ikke blir tatt ordentlig vare på, går vi ut fra at de konfiskerer dyrene, sier Wathne.

I forrige uke kom det fram at Jackson er saksøkt av en veterinær i California på grunn av ubetalte regninger.

Jackson selv bor for tiden i Bahrain, der han nå er tilbudt ny jobb. Forretningsmannen Ahmed Abu Bakr Janahi vil ha den tidligere pop-kongen som rådgiver når han nå skal etablere en rekke underholdningssentre i landet.

Michael Jacksons advokat og talsmann ønsker ikke å kommentere påstandene om dyremishandling eller jobbtilbudet.

ANKLAGER JACKSON: En dyreverngruppe anklager Michael Jackson og ansatte på ranchen Neverland for å forsømme de mange eksotiske dyrene som lever der. FOTO: SCANPIX/EPA
ANKLAGER JACKSON: En dyreverngruppe anklager Michael Jackson og ansatte på ranchen Neverland for å forsømme de mange eksotiske dyrene som lever der. FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer
FÅR JOBBTILBUD: Men vil den tidligere popkongen bli konsulent?